Știrea zilei

Dumitru Diacov: Coaliția cu socialiștii este posibilă numai dacă aceștia vor accepta programul propus de PDM | VIDEO

Partidul Democrat îşi doreşte 50 la sută din numărul ministerelor și instituțiilor guvernamentale. Declaraţia aparţine președintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov şi a fost făcută după prima rundă de discuţii între cele două fracțiuni, în vederea creării unei coaliții de guvernare PDM – PSRM.

După prima rundă de negocieri care a avut loc între PSRM şi PDM, în faţa presei primii au ieşit deputaţii democraţi. Aceştia au declarat că deocamdată nu au discutat despre partajarea funcțiilor în cadrul noului Guvern însă au ţinut să menţioneze că îşi doresc jumătate dintre ministere.

DUMITRU DIACOV, preşedintele de onoare al PDM: Noi avem nouă ministere. Eu cred că dacă 50% din ministere vor fi ghidate, asumate de PDM, va fi o chestie normală.

Diacov mai spune că democraţii vor face coaliţie cu socialiştii doar dacă aceştia vor accepta programul propus de PDM ce ţine de parcursul european.

DUMITRU DIACOV, preşedintele de onoare al PDM: Să fie garantul pentru R. Moldova că nu vom devia de pe cursul pornit acum 10 ani în urmă.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov mai spune că Partidul Democrat nu-l va susţine pe Igor Dodon la alegerile prezidenţiale din toamnă.

DUMITRU DIACOV, preşedintele de onoare al PDM: Partidul Democrat o să vină cu propriul candidat.

În faţa presei au ieşit şi socialiştii. Deputatul Vlad Batrâncea spune că în cazul unei coalitii PDM-PSRM, va fi semnat acelaşi acord pe care l-au avut cu blocul ACUM. Totodată, Bătrâncea a declarat că PSRM se pronunță pentru o politică externă echilibrată, pentru cooperare atât cu Estul, cât și cu Vestul.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PDM: Acest acord este unul destul de consistent şi reflectă practic toate necesităţile de moment ale R.M Nu avem niciun stres în ceea ce privește relațiile cu Estul și Vestul. Am propus colegilor din PDM un model de politică externă echilibrată, astfel ca R.M respecte angajamentele cu toţi partenerii cu care a semnat careva acorduri.

Atât PSRM cât şi PDM au declarat că discuțiile privind crearea unei noi coaliţii de guvernare vor continua și în acest weekend.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …