Știrea zilei

Dumbrăveanu: Un pacient infectat cu COVID-19 se află în stare „extrem de gravă”

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că o persoană dintre cele 23 infectate cu COVID-19 se află în stare extrem de gravă.

Avem o persoană într-o stare extrem de gravă, este o persoană intubată ,este o persoană care la momentul actual este la respirație asistată iar medicii fac tot posibilul să îi salveze viața. Avem alte 3 persoane a căror stare este satisfăcătoare și alte 19 a căror stare de sănătate este medie, este în progres”, a declarat Dumbrăveanu.

Din cel 23 de cazuri de îmbolnăvire, 13 cazuri sunt de import. În cazul altor 10 pacienți, ministrul Sănătății susține că aceștia s-au infectat pe teritoriul R. Moldova, în urma contactului cu rudele.

Printre persoanele bolnave se numără și un copil, în vârstă de opt ani. Un pacient este internat în stare gravă, fiind intubat și conectat la respirație asistată. Starea de sănătate în cazul altor trei persoane este apreciată ca fiind satisfăcătoare.

Dumbrăveanu menționează că alți 19 pacienți prezintă progrese de însănătoșire.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: 332 de cazuri noi de infectare cu virusul au fost confirmate, iar 9 oameni au pierdut lupta pentru viață | VIDEO

332 de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova, …