Știrea zilei

Drochia: Un preot, demis din funcție pentru că a bătut un enoriaș | VIDEO

Încă un caz ieșit din comun cu implicarea unui preot. De această dată slujitorul bisericii a rămas fără funcție. Acest lucru s-a întâmplat după ce pe rețelele de socializare a apărut un video în care preotul bisericii din localitatea Șalvirii Vechi raionul Drochia, Ion Zicu, în timpul unei înmormântări a sărit la bătaie la un bărbat.

Cu părere de rău părintele nu a fost de găsit pentru a ne oferi mai multe detalii și pentru a-și recunoaște vina.

Părintele din localitatea Șalvirii Vechi, Ion Zicu a provocat o bătaie în timpul unei înmormântări, pentru că oamenii nu l-au chemat pe el să oficieze slujba. În imaginile video postate pe o rețea de socializare, se vede cum preotul lovește furios un bărbat.

Oamenii șocați își făceau cruce. Contactat de postul nostru de televiziune, primarul localității ne-a spus că nu este pentru prima dată când slujitorul se comportă în așa mod.

„A început aici a lucra, parcă era totul bine. Pe urmă a început să împingă oamenii, să-i scuipe, a început să alunge enoriașii din biserică. Iar la înmormântare el era în stare de ebrietate.”

Consilierul comunei, Valentin Litvac a fost acela care a primit din partea preotului mai multe lovituri.

„Am scos răposata afară, ca să o petrecem spre cimitir, aici cimitirul nu este departe. Și deodată apare el în stare de ebrietate. Atunci rudele, nepoții l-au întrebat de ce a venit și i-au zis să se ducă. Eu m-am apropiat, l-am apucat de mână și i-am zis: părinte, nu-i frumos așa, iar el s-a întors și m-a lovit în față, apoi în piept, apoi mâinile. Am vânătăi pe piept, pe mâini, mă doare totul.”

Pătimașul, suferind emoțional dar și fizic, a depus o plângere la poliție.

INA MOSCALIUC, ofițer de presă IP Drochia:

„La data 23 iulie, la Inspectoratul de Poliție Drochia s-a adresat cu o plîngere un bărbat, locuitor al raionul Drochia, precum că la data de 18 iulie ar fost agresat fizic de către preotul din sat. Totodată, bărbatul fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru stabilirea leziunilor corporale.”

Contactată de postul nostru de televiziune, Mitropolia ne-a spus că preotul va fi eliberat din funcție.

Episcop Ioan de Soroca, Mitropolia Moldovei:

„Mitropolia regretă acest incident neplăcut creat de către preotul Ioan Zicu din Parohia Șalvirii Vechi, Drochia. Pentru comportamentul său necuviincios, care aduce multă defăimare treptei clericale, preotul Ioan va fi eliberat din funcția de paroh al acestei comunități și va fi oprit de a săvârși cele sfinte.”

Pe acest caz poliția s-a autosesizat, a fost înregistrat un material și urmează să se petreacă un șir de măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă trei decese din cauza infecției cu COVID-19 în Moldova. 244 de pacienți sunt stare gravă

Ministerul Sănătății informează despre înregistrarea altor 3 decese cauzate de COVID-19: Deces 222: Bărbat de …