11 ianuarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Două persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”, reținute pentru delapidări și abuz de serviciu | VIDEO

În Dubai, din banii „Moldtelecom”-ului. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a pornit două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștea riscă ani buni de pușcărie.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, a folosit ilegal automobilul de serviciu. În acest mod, angajatul instituției menționate ar fi cauzat un prejudiciu în proporții considerabile, iar ca urmare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

Procurorii au mai stabilit că factorii de decizie ai SA „Moldtelecom”, în primăvara anului 2019, au abuzat de situația de serviciu și, din mijloacele bănești ale întreprinderii, în mod ilegal s-au deplasat și s-au cazat pentru o perioadă estivală în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite. Prin aceste acțiuni, făptașii ar fi cauzat un prejudiciu în sumă totală de peste 120 000 lei și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.


Cele două cauze penale, intentate de procurorii PCCOCS și investigate în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție, au fost expediate Procuraturii Anticorupție, care va continua urmărirea penală.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tinerii ar putea obține până la 180.000 de lei pentru dezvoltarea afacerilor

Tinerii din Republica Moldova, care vor să-și dezvolte o afacere, pot obține granturi de până …