Știrea zilei

Dorin Chirtoacă, către Năstase și Ceban: Ieșiți din vizuină și veniți la dezbateri | VIDEO

Dorin Chirtoacă, candidatul la funcția de primar al capitalei din partea PL, i-a chemat pe contracandidații săi, îndeosebi pe Andrei Năstase și Ion Ceban, să vină la dezbateri. Chirtoacă a criticat dur prioritățile prezentate de către candidații din această cursă și a declarat că Năstase și Ceban își fac publicitate pe marginea proiectelor străine. Contactați de postul nostru de televiziune nici Andrei Năstase și nici Ion Ceban nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

Chirtoacă vrea dezbateri publice cu toți candidații la șefia Capitalei. În adresarea sa către reprezentanții mass-media și a societății civile, acesta solicită organizarea unei ample dezbateri electorale, la care să participe toți candidații, punând accent pe contracandidații săi, Andrei Năstase și Ion Ceban.

DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcția de primar mun. Chișinău, PL: „Având în vedere că ambii se ascund, atât Ceban cât și Năstase, nu vin la dezbaterile organizate de presă, îi somez public să se prezinte la aceste dezbateri.”

Chirtoacă a mai spus că Năstase și Ceban își fac reclamă pe seama proiectelor care au fost îndeplinite de către el în cei zece ani de mandat. Totodată, el a enumerat mai multe încălcări care au fost făcute de către acești doi candidați.

DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcția de primar mun. Chișinău, PL: „În ceea ce-l privește pe Ceban, în primul și în primul rând, anunțăm că noi am sesizat Comisia Electorală Centrală și Consiliul Electoral de Circumscripții, prin care repetat am cerut să fie exclus din cursă pentru că dumnealui a umplut orașul Chișinău cu panouri. De fapt și Năstase (…) și-a pus pe pliant imaginea cu Ștefan cel Mare, cu Primăria. Am sesizat de asemenea organele electorale.”

Liberalul susține că acești doi candidați au promis multe lucruri care, potrivit lui, sunt imposibile de făcut sau în genere nu sunt în competența primăriei.

DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcția de primar mun. Chișinău, PL: „Lansarea unui program de granturi pentru antreprenorii din business-ul mic și mijlociu. Asta ce mai este? De când primăria Chișinău se ocupă cu granturi pentru agenții economici?”

Dorin Chirtoacă a avut 3 mandate de primar al capitalei, din 2007 până în 2017.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu și Năstase s-au întâlnit din nou. Despre ce au discutat

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderii PAS și Platforma DA, …