Știrea zilei

Donald Trump vine cu o nouă justificare pentru uciderea generalului Soleimani: Teroristul avea un trecut oribil

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a justificat din nou, luni seară, decizia de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani, afirmând că „teroristul” avea un „trecut oribil”.

„Presa de tip Ştiri False şi partenerii democraţi depun eforturi intense pentru a determina dacă era iminent ori nu un viitor atac al teroristului Soleimani şi dacă echipa mea era în acord. Răspunsul este un «da» puternic, dar chiar nu contează, din cauza trecutului său oribil!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Donald Trump a argumentat iniţial că generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Qods din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran, pregătea atacuri asupra unor misiuni diplomatice americane. Însă secretarul american al Apărării, Mark Esper, a afirmat că nu existau indicii specifice că liderul militar iranian pregătea atentate, scrie mediafax.ro.

Iranul a atacat baze militare din Irak în care sunt trupe americane ca ripostă la asasinarea de către SUA a generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Atacurile iraniene nu s-au soldat cu victime, a anunţat Donald Trump.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, 12 august, că „nu există nicio validare externă pentru …