Știrea zilei

Doi foști angajați ai MAI, cercetați penal | VIDEO

Ar fi cerut 1300 de euro pentru a influența obținerea unui permis de conducere, iar acum sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Este vorba despre un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” al MAI și un fost angajat al Inspectoratului de Poliție Hâncești.

Potrivit unui comunicat al Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, acțiunile ilegale ale acestora, au fost documentate în perioada 2018-2019 de ofițerii SPIA al MAI, de comun cu angajații Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1.300 de euro, pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „A”, „B”, „D” şi „E”, fără a susține examenele de calificare, se arată în comunicat.

Drept rezultat, au fost inițiate două cauze penale, iar făptașii riscă amendă de până la 150.000 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

SPIA menționează că, în timpul documentării, fostul angajat al IP Hâncești a fost dat în căutare, în timp ce celălalt bănuit activa în cadrul unui detașamentului „FULGER” a IGP.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldoveni, plasați în carantină după ce o femeie chineză, suspectă de coronavirus, a fost dată jos din trenul Kiev-Moscova

O femeie chineză de 41 de ani a fost scoasă dintr-un tren în stația Suzemka …