Știrea zilei

Doi cetățeni de origine kurdă, depistați la Aeroportul Chișinău cu acte false

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău documentează doi cetățeni de origine kurdă, locuitori din sud-estul Turciei, care au prezentat două permise de ședere cipriote false.

Cazul a avut loc ieri, 23 august, în timpul efectuării controlului de frontieră la ruta Chișinău-Kiev.

Pentru formalitățile de control s-au apropiat doi bărbați de 24 și 38 de ani, care s-au legitimat în baza pașapoartelor eliberate de autoritățile din Turcia. În timpul verificării documentelor, dar și în discuție cu aceștia s-a aflat că urmează să ajungă în Cehia.

Conform unor bănuieli rezonabile de existență a documentelor falsificate și în cooperare colegii din Biroul Migrație și Azil al MAI, polițiștii de frontieră au solicitat să prezinte acte care le-ar permite șederea legală într-un stat european. În acest sens, bărbații au înmânat pentru control permise de ședere, care ar fi emise de autoritățile cipriote.

În urma unor verificări, polițiștii de frontieră au constatat că actele nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind falsificate.

Din primele cercetări s-a aflat că cei doi cetățeni turci ar fi fost ajutați de o persoană străină la perfectarea actelor contrafăcute, inclusiv la organizarea călătoriei acestora în Cehia.

Cercetările pe seama acestui caz continuă.

Străinilor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Accident cu implicarea unei mașini de Poliție, în centrul capitalei | FOTO

Un accident cu implicarea unei mașini de Poliție a avut loc astăzi, în sectorul Centru …