Știrea zilei

Dodon vine cu noi promisiuni de relaxare a restricțiilor înainte de a fi luată o decizie de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică | VIDEO

Președintele Igor Dodon susține că în ultima săptămână se atestă o scădere a numărului de persoane infectate cu virusul COVID-19. Șeful statului afirmă că avem o scădere a ratei deceselor, iar numărul persoanelor vindecate este în creștere. Iată de ce, potrivit lui Igor Dodon, am fi deja pregătiți ca, din 1 iunie, să mergem la o următoare etapă de relaxare.

Deși Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să ia o decizie în privința următoarei etape de relaxare a măsurilor, șeful statului a venit deja cu anunțul, în această dimineață, după întâlnirea săptămânală pe care a avut-o cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Igor Dodon a declarat că am fi gata să scoatem restricțiile.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: ”Începând cu data de 1 iunie să fie scoase restricțiile pentru piețele din municipiul Chișinău și Bălți, centrele comerciale, să deschidem HoReCa, să permitem transportul internațional de pasageri și să permitem reluarea activităților sălilor de sport.”

De asemenea, președintele Igor Dodon vine cu un nou pachet de promisiuni pentru mediul de afaceri. Șeful statului a vorbit extinderea termenului de reeșalonare a creditelor accesate de agenții economici până la sfârșitul anului, dar și acoperirea dobânzilor bancare la împrumuturile noi pentru agenții economici, în mărimea a șase fonduri de salarizare până la 31 decembrie. Președintele a declarat că a identificat fonduri pentru a acoperi cheltuielile proiectului, dar nu a specificat din ce surse. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să ia astăzi o decizie în privința noilor măsuri de relaxare pentru a permite reluarea mai multor activități stabilite anterior în vederea combaterii și prevenirii infecției cu virusul COVID–19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …