Știrea zilei

Agenda politică de toamnă a Moldovei a început la Moscova | VIDEO Update

Agenda politică de toamnă a Moldovei a început la Moscova. Cel puțin asta i-a declarat Igor Dodon vicepremierului rus Dmitri Kozak. Șeful statului, însoțit de membri ai cabinetului de miniștri se află din nou într-o vizită în Rusia. Și dacă până acum șeful statului promitea o scădere a prețului la gazele rusești, iată că de această dată el speră ca tarifele măcar să nu mai crească.

Dacă până acum Igor Dodon mergea în vizitele sale la Moscova însoțit de către deputați socialiști, de această dată, el a mers împreună cu doi consilieri, cu noul președinte al Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, dar și cu membrul Guvernului Sandu, ministrul Economiei,  Vadim Brînzan.

Igor Dodon: „Începem noul sezon politic anume aici, la Moscova, deoarece în următoarele 3-4 luni avem preconizate multe evenimente.”

La rândul său, vicepremierul rus Dmitri Kozak, cel care este considerat creatorul Alianței  ACUM-PSRM, a salutat vizita delegației moldovenești la Moscova.

DMITRI KOZAK: „Avem nevoie de o conlucrare nouă, ținând cont de faptul că a fost depășită criza dintre țările noastre, a fost depășită criza politică din Moldova. ”

De asemenea, delegația moldovenească s-a întâlnit și cu președintele gigantului rusesc Gazprom, Alexei Miller. Și dacă până acum, Igor Dodon promitea că prețul pentru gazele rusești va scădea, deși în realitate el s-a majorat, acum șeful statului vorbește despre posibilitatea evitării creșterii tarifelor, anunță agenția de presă Moldpres.

IGOR DODON: „Am vrea să discutăm despre contractul pentru anul viitor care expiră la 31 decembrie. De asemenea, ne interesează formarea prețurilor pentru acest an și pentru viitor.”

Tot la Moscova a fost aprobată candidatura fostului funcționar din UTA Găgăuzia, Vadim Ceban la funcția de președinte al Consiliului de Administratie la „Moldovagaz”. Precizăm că Igor Dodon întreprinde vizite practic în fiecare lună la Moscova, iar ultima deplasare a președintelui a fost chiar luna trecută. În timp ce Igor Dodon a plecat la Moscova, premierul Maia Sandu și-a amânat vizita în SUA  la Washington, motivând că  secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo ar  avea agenda încărcată.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …