Știrea zilei

Dodon, nemulțumit de activitatea guvernului condus de Maia Sandu. Are mai multe întrebări | VIDEO

Igor Dodon este nemulțumit de activitatea guvernului condus de Maia Sandu. Despre aceasta șeful statului a declarat la un post privat de televiziune. Președintele a menționat că săptămâna viitoare va veni în plenul Parlamentului cu un mesaj către mai mulți membri ai Executivului, care, în opinia sa, nu-și îndeplinesc obligațiunile. Contactată de reporterii noștri, șefa serviciului de presă a Guvernului a promis că va veni cu o reacție mai târziu.

Șeful statului consideră că această guvernare trebuie „să meargă mai departe”, dar numai în condițiile semnării unui nou acord între PSRM și blocul ACUM, iar decizia finală le aparține colegilor de coaliție ai socialiștilor. Potrivit lui Dodon, dacă Maia Sandu și Andrei Năstase vor refuza această propunere, vor fi organizate anticipate. Totodată, președintele s-a arătat nemulțumit de activitatea unor miniștri și a lăsat să se înțeleagă faptul că PSRM și-ar mai dori câteva fotolii în Guvern.

IGOR DODON, președintele RM: „Am întrebări față de multe ministere. O să le spun, dar trebuie să treacă 100 de zile. Luna de miere încă mai durează. Eu am de gând săptămâna viitoare să vin în plenul Parlamentului cu un mesaj, destul de sincer, pentru că și pe noi ne întreabă oamenii, care ne-au votat: D-le Dodon, voi ați obținut cel mai mare număr de mandate, ați dat toată guvernarea, tot Executivul. Ei nu se isprăvesc acolo, dincolo. Nu o să dau nume de miniștri, dar văd că nu fac față. Au intrat în ministere oameni noi. Au distrus tot nivelul de mijloc, dar acolo este memoria instituțională.”, a punctat Dodon.

Șeful statului mai spune că noul acord cu blocul ACUM ar putea fi semnat odată cu finalizarea proiectelor ce țin de reforma justiției. „Votăm proiectele în primă lectură, introducem în acord tot ce ține de lectura a doua, semnăm acordul și mergem înainte. Poate chiar săptămâna viitoare îl vom semna”, a conchis președintele.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Datele celui mai recent sondaj: PP „ȘOR” – în Top 3 cea mai influentă forță politică. Ilan Șor – al treilea cel mai important politician | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” este a treia cea mai importantă forță din Moldova, iar liderul formațiunii, …