Știrea zilei

„Dodon la pușcărie”. Protest cu altercații și ușă spartă cu buzduganul la Guvern | VIDEO

Au spart ușa Guvernului cu un buzdugan și au încercat să intre în clădire. Mai mulți veterani ai conflictului armat de pe Nistru protestează, în aceste momente, în fața clădirii executivului și cer demisia prim-ministrului, a președintelui și a ministrului de Externe. Aceștia sunt nemulțumiți pentru că guvernarea i-ar „marginaliza” pe cei care au luptat ca să apere independența și integritatea țării.

Oamenii scandează „Dodon la pușcărie”, „Dodon, trădătorul!” și „Mobilizare totală”. În timpul manifestației au avut loc altercații dintre protestatari și polițiști, iar circulația în perimetrul Pieții Marii Adunări Naționale a fost blocată. Protestul este organizat de Consiliul Național al Veteranilor de Război. Deocamdată, reprezentanții Președinției nu au comentat acțiunea de protest și revendicările manifestanților.

„Demisia lui Dodon, demisia lui Chicu! Dodon la pușcărie.”

„Noi am stat prin tranșee, dar lor azi le e bine, le e foarte bine. Dodon trebuie lichidat, trebuie dus la dubală. E trădător de neam, de țară, de patrie. Altă ieșire noi nu avem. 28 de ani așteptăm schimbare în țara asta.”

Consilierul premierului pentru comunicare, Vitalie Dragancea ne-a declarat că oamenii au dreptul să protesteze, iar premierul trebuie să lucreze și să-și facă treaba pentru că are o agendă plină. Mai mult, Dragancea ne-a spus că ceea ce se întâmplă ar fi consecința unei lipse de comunicare dintre asociațiile de veterani și Consiliul Veteranilor de pe lângă prim-ministru și o neîncredere între unele asociații și unii membri ai Consiliului. Dar „prin comunicare, lucrurile pot fi schimbate” a mai punctat consilierul lui Ion Chicu.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Piețele și centrele comerciale din Chișinău revin la programul obișnuit. Accesul copiilor până la 7 ani, interzis

Din 01 iulie 2020, piețele și centrele comerciale din municipiul Chișinău își vor relua programul obișnuit de muncă. …