Știrea zilei

Dodon despre veteranii protestatari: Cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere

Șeful statului, Igor Dodon, spune că veteranii, care protestează astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, trebuie trași la răspundere, pentru faptul că „au blocat traficul rutier”, iar în spatele acestor proteste ar sta unele „forțe politice”, scrie realitatea.md.

Potrivit lui Dodon, protestatarii nu trebuia să blocheze traficul rutier, deoarece astfel au limitat drepturile cetățenilor de a se deplasa liber, însă nu a menționat faptul că, protestatarii au recurs la acest gest doar după ce, prim-ministrul, Ion Chicu, a refuzat să iasă în fața veteranilor pentru a discuta cu ei.

„În ceea ce privește protestul de astăzi, orice manifestare de acest gen trebuie să fie liberă și democratică, să se respecte legile statului și siguranța celorlalți cetățeni. Cu regret, ceea ce întreaga societate a văzut astăzi în PMAN nu a avut legătură cu valorile democratice și respectarea drepturilor tuturor cetățenilor. S-au spart geamuri, a fost blocată timp îndelungat circulația în oraș, protestatarii au împiedicat în mod ilegal deplasarea a zeci de mii de cetățeni ai capitalei, au avut de suferit bătrâni, copii, oameni cu dizabilități. Toate aceste lucruri urmează să fie calificate în mod ferm de instituțiile de drept și cei care au încălcat legea să fie trași la răspundere”, a scris Dodon pe Facebook.

Totodată, șeful statului a menționat că, veteranii implicați în protest trebuie trași la răspundere pentru încălcările făcute, iar de organizarea acestuia ar fi responsabil unii descendenți PDM.

Amintim că veteranii de război de pe Nistru (1992) au ieșit în Piață de la ora 09:00. Aceștia au protestat împotriva conducerii țării, cerând demisia președintelui Igor Dodon, premierului Ion Chicu și a ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Ei s-au plâns pe o serie de acțiuni, în special, pe indemnizația mizeră pe care o ridică pentru că au luptat pentru suveranitatea statului. La un moment dat, protestul a escaladat, după ce activistul Vasile Sinigur a lovit cu buzduganul în ușa de sticlă de la intrare în Casa Guvernului. Ulterior, spiritele s-au calmat, dar protestatarii oricum au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare, segmentul dintre str. M. G. Bănulescu-Bodoni și Al. Pușkin.

„Dodon la pușcărie”. Protest cu altercații și ușă spartă cu buzduganul la Guvern | VIDEO

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CC a decis: Alegerile parlamentare NU pot avea loc în aceeași zi cu cele prezidențiale

Alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc în aceeași zi cu cele prezidențiale. Curtea Constituțională …