Știrea zilei

Dodon: Creăm Guvern funcțional, nu minoritar. Dacă nu – anticipate! | VIDEO

În urma ședinței Consiliului Republican al PSRM, reprezentanții formațiunii au luat decizia că sunt gata să creeze o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM, cu condițiile PSRM-ului de a susține cele trei blocuri, anunțate anterior de socialiști. În caz contrar, Igor Dodon a menționat că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Despre poziția socialiștilor a anunțat, nu președintele formațiunii PSRM în Parlament Zinaida Grecenîi, care pretinde la funcția de speaker al Parlamentului. Rolul ei a fost preluat de președintele neformal al partidului, șeful statului, Igor Dodon, care reieșind din funcția deținută, ar trebui să fie imparțial și echidistant față de partide. În discursul său, Dodon a anunțat poziția promtă a PSRM de mai departe

” PSRM este următoarea: suntem disponibili să creăm majoritate parlamentară, cu Guvern funcțional, nu minoritar, cu blocul ACUM. Dacă nu, atunci anticipate. Nu a fost examinată astăzi la Consiliul Republican varianta de coaliție cu PDM”, a spus IGOR DODON, președintele RM.

Amintim că, zilele trecute, socialiștii au publicat o serie de condiţii în care sunt dispuşi să participe la formarea unei majorităţi parlamentare şi a noului Guvern. Astfel, PSRM revendică funcţia de preşedinte al Parlamentului pentru Zinaida Greceanîi. De asemenea, socialiştii cer împuterniciri suplimentare pentru șeful statului şi ca Serviciul de Informații și Securitate să revină în subordinea acestuia. PSRM îşi doreşte ministerele Apărării și de Externe în viitorul Guvern, atribuirea statutului de limbă de comunicare pentru limba rusă, dar şi și anularea legii care prevede combaterea propagandei rusești în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cu pix, măști de protecție, mănuși și păstrând distanța: CEC a elaborat un proiect cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală | VIDEO

Cu pix, măști de protecție, mănuși și păstrând distanța socială de cel puțin un metru. …