Știrea zilei

Dodon confirmă identitatea dublă a lui Plahotniuc. Ar fi fost solicitată de ex-directorul SIS | VIDEO update

Ex-liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi primit cel de-al doilea pașaport moldovenesc în luna iulie, anul trecut. Documentul ar fi fost eliberat pe numele Novak Vladislav Vladimir. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Vladislav Roșca, nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile șefului statului.

Potrivit președintelui, cel de-al doilea pașaport al lui Vlad Plahotniuc ar fi fost eliberat la indicația fostei conduceri a Serviciului de Informații și Securitate. Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Au fost perfectate pe 29 iulie 2018 un pașaport pe numele Novak Vladislav Vladimir și pe data de 20 august 2018 pe numele Reznic Alexandru Miha i. Două identități suplimentare. Nu au fost utilizate aceste identități, conform informației din baza de date, adică aceste pașapoarte nu au fost utilizate pentru a ieși din RM.”.

Igor Dodon a vorbit și despre concesionarea Aeroportului Chișinău. El a declarat că insistă pe reîntoarcerea gestionării exclusive a Aeroportului către Guvernul Republicii Moldova.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: S-a făcut mare show și PR în luna septembrie cu anularea hotărârilor de Guvern, de concesionare cu inițierea dosarelor în judecată, iar la modul practic, guvernul precedent nu a făcut absolut nimic.

Șeful statului a mai declarat că la ședința Consiliului Suprem de Securitate a fost discutat și scandalul interceptărilor telefonice ilegale.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Au fost inițiate cauze penale pe patru colaboratori ai MAI, pe trei procurori și acuma este inițiat, de asemenea, referitor la patru judecători.

Igor Dodon a mai spus că pe viitor, o dată la trei luni, la Consiliul Suprem de Securitate se va face o analiză cu privire la numărul interceptărilor telefonice.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Premierul Ion Chicu a rămas fără Consilierul pe comunicare: Vitalie Dragancea a demisionat. Care a fost motivul | VIDEO

Consilierul pe comunicare al premierului, Vitalie Dragancea, a demisionat. Dacă pentru unele instituții de presă …