Știrea zilei

Dodon confirmă cazurile de COVID-19 în instituția prezidențială și SPPS: „S-au infectat de la rude, soție medic sau soacră”

Șeful statului, Igor Dodon, susține că de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul instituției prezidențiale a fost depistat un singur caz pozitiv de infectare. Cât privește Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Dodon spune că au fost 5-6 cazuri, infectat fiind și șeful Serviciului, scrie cotidianul.md.

Dodon susține că niciunul din aceste cazuri nu a fost caz de infecție la serviciu, ci „de la rude, de la soția medic sau de la soacră”.

„Pe întreaga perioadă de la declanșarea pandemiei, noi am avut un singur caz de infectare în instituția prezidențială și 5 sau 6 cazuri la SPPS. Inclusiv conducătorul SPPS a avut o perioadă în care testul ba era pozitiv, ba negativ și a stat în autoizolare 14 zile. Acestea nu au fost infectări la serviciu. Unii s-au infectat la rude, alții de la soția medic sau de la soacră”, a declarat Dodon.

Cât privește faptul că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a dat numele unor posibile persoane din echipa prezidențială infectate cu COVID-19, Dodon

„Văd că mai mulți oponenți ai meu dau nume. Oare este corect asta? Cred că aceste persoane trebui să îi dea în judecată pe acești politicieni și formatori de opinie”, a adăugat Dodon chiar dacă la 10 aprilie când reprezentanții Poliției de Frontieră au evitat să spună dacă șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, Dodon a dezvăluit, în cadrul videoblogului său, că acesta este infectat.

Referitor la acuzațiile liderei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a declarat recent că sunt dovezi că președintele a răspândit virusul mergând la întâlniri prin Moldova, Dodon a declarat că el nu infectează oameni, ci se expune riscului.

„Președintele merge și infectează oameni? Președintele riscă cu sănătatea sa și a familiei sale, fiind alături de oameni. Și în continuare voi merge în vizite, nu ca voi care tremurați și leșinați”, a conchis Igor Dodon.

„Atitudinea, comportamentul, comunicarea din partea autorităților reprezintă unul dintre motivele pentru care avem un număr atât de mare de îmbolnăviri. Sunt și dovezi că Igor Dodon a răspândit virusul mergând la aceste întâlniri fără să se protejeze. Dincolo de exemplul negativ, am aflat că sunt persoane infectate în Serviciul Pază și Protecție, care l-au însoțit pe Dodon. Dacă aceste persoane s-au infectat, înseamnă că în mediul în care Igor Dodon a mers, el a răspândit această infecție”, a declarat Maia Sandu miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …