Știrea zilei

Dodon anunță că în această săptămână vor fi reluate negocierile privind creditul rusesc

Săptămâna aceasta urmează să fie reluate negocierile pentru obținerea creditului rusesc de 200 de milioane de euro, care potrivit lui Igor Dodon, va fi orientat spre susținerea economiei naționale, scrie realitatea.md.

Igor Dodon a declarat că banii vor fi orientați spre repararea drumurilor, susținerea agenților economici, întreprinderilor mici și mijlocii.

„Săptămâna aceasta va fi inițiată procedura conform legislației Republicii Moldova. Procedura prevede implicarea Parlamentului, după aceea semnarea unui decret de către președintele țării de inițiere a negocierilor, după care toate procedurile la nivel de Guvern. Vom face tot posibilul să ținem cont și de obiecțiile care au fost anterior la procedura de rectificare de aprobare a acestui acord de împrumut”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că pe 7 mai, Curtea Constituțională (CCM) a decis că Acordul de împrumut, semnat între Federația Rusă și Republica Moldova este neconstituțional, după ce a fost contestat legalitatea acestuia de către opoziția parlamentară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …