Știrea zilei

Dodon, acuzat că a oferit distincții de stat medicilor selectați în baza preferințelor politice

Președintele Comisiei pentru drepturile omului, deputatul Platformei DA, Doina Gherman, susține că lista medicilor care au primit distincții de stat a fost realizată în baza preferințelor politice, scrie radiochisinau.md.

„Au fost conferite distincții de stat unui grup de 400 de lucrători medicali, pentru muncă îndelungată și prodigioasă, pentru abnegație și dăruire. Toate bune, doar că distincțiile de stat NU au fost conferite tuturor celor, care sunt direct și nemijlocit implicați în lupta cu pandemia COVID-19, premiză care trebuia să fie luată în calcul în mod prioritar. Acest fapt demonstrează că personalul medical vizat a fost ales pe baza unor criterii de preferințe și viziuni politice. De exemplu, la Fălești nici șeful spitalului nu a fost implicat în crearea listei, iar personalul nominalizat chiar nu are tangențe cu lupta împotriva COVID-19. Lista pentru raionul Fălești a fost întocmită de către deputatul socialist – Savva și președintele raionului”, a menționat deputatul. 

Ea a anunțat că a solicitat astăzi președintelui Igor Dodon explicații cu privire la criteriile de selectare a lucrătorilor medicali.

Menționăm că, de Ziua Lucrătorului Medical, Igor Dodon a înmânat diplome și distincții de stat. Președinția nu a reacționat, deocamdată, la aceste acuzații. 

„Medicii, care au primit distincții de stat, au fost selectați în baza preferințelor politice”. Președintele Comisiei pentru drepturile omului îi cere lui Igor Dodon explicații (DOC)

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …