Știrea zilei

Dodon a decretat TVA 20% pentru HoReCa

„Luăm ce-i mai bun de la europeni, americani și ruși, dar nu ne implicați în luptele voastre geopolitice”, este filosofia de care se conduce președintele R. Moldova, Igor Dodon.

Mai mult, șeful statului recunoaște că acceptă se semneze anumite lucruri pentru ca R. Moldova să aibă unele avantaje de moment, dar anunță că ceea cu ce nu este de acord va fi anulat.

De exemplu, Igor Dodon spune că așa se va întâmpla în cazul memorandumului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), scrie ziarulnational.md.

„Știți că a fost deblocată finanțarea R. Moldova. Pentru următoarele tranșe, care vor fi două până la sfârșitul anului, este vorba de circa 60 de milioane de euro, este necesar, în afară de reformele despre care am vorbit (a justiției în mod special – n.r.), și program, memorandum cu FMI. Chiar dacă am avut și am unele rezerve în ceea ce ține de unele elemente ale acestui memorandum, în special politica fiscală pe unele taxe, HoReCa și altele, care au fost discutate mult în presă, eu am semnat aceste modificări pentru a nu bloca memorandumul cu FMI. Dar, ținând cont de faptul că aceste modificări de taxe intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020, noi avem trei luni de negocieri cu cei de la FMI, pentru ca, odată cu aprobarea bugetului și politicilor fiscale pentru 2020, să revedem unele taxe. Eu voi insista. Acolo sunt taxe ecologice, HoReCa și câteva elemente asupra cărora eu voi insista. Și cred că voi putea să conving și partenerii externi”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă susținute luni la Președinție.

Dodon are aceeași optică și în ceea ce privește relațiile R. Moldova cu NATO. De exemplu, șeful statului apreciază faptul că Alianța Nord-Atlantică a oferit un suport important R. Moldova ca să-și lichideze stocurile de pesticide periculoase, care amenințau sănătatea locuitorilor.

„În același timp, Constituția R. Moldova indică foarte clar că noi suntem un stat neutru”, nu uită să amintească Dodon, exprimându-și satisfacția că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a spus în cadrul vizitei sale recente la Bruxelles că Alianța Nord-Atlantică „respectă poziția moldovenilor”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova va avea centre specializate pentru audierea copiilor care au fost victime și martori la infracțiuni

Un nou tip de servicii pentru copiii care au fost victime sau martori al infracțiunilor …