Știrea zilei

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate renunță la ”Ordinul de Onoare” | VIDEO

Nemulțumit de metodele privind politica actualei guvernări, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, ex-viceministrul Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep anunță că renunță la ”Ordinul de Onoare” oferit de președintele Dodon în februarie 2018.  Mai mult, Ostalep spune că nici nu vrea să mai dea mâna cu Dodon. Serviciul de presă al președintelui nu a răspuns la telefon pentru o reacție.

Într-o postare pe facebook, cunoscutul politolog, Valeriu Ostalep, își exprimă nemulțumirea față de politica promovata de președintele țării, dar și de Igor Dodon în genere:

„Mă dezic de ”Ordinul de Onoare” cu care am fost decorat de domnul Dodon și îl înapoiez. Îmi exprim public lipsa de încredere în metodele Dvs de a face politică, în modul în care guvernați țara, precum și față de calitățile Dvs umane. (…)De acum încolo n-am să mai dau mâna cu tovarășul Dodon. Politica e politică, dar oameni trebuie să rămânem în orice împrejurări.”, a scris Ostalep.

Valeriu Ostalep mai scrie că actuala guvernare se teme de apariția unor noi figuri politice, iar din acest motiv lansează zvonuri și acuzații în spațiul public la adresa potențialilor noi politicien i. El mai declară că noua coaliție de guvernare nu înregistrează schimbări privind îmbunătățirea calității vieții pentru oameni, lucru pentru care celor din coaliție le și este teamă de noi alternative politice.

”Refuz și mă dezic de ”Ordinul de Onoare” care mi-a fost oferit de domnul Dodon. Anunț public și îmi exprim nemulțumirea de metodele voastre politice, de faptul cum conduceți țara și de calitățile voastre umane. Nu este solid…Tovarășului Dodon nu vreau să-i întind nicio mâină caldă. Politica este politică, iar mai întâi de toate trebu ie să rămânem oameni”, a adăugat Ostalep.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 151 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Bilanțul deceselor ajunge la 233

Încă 151 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate astăzi, după procesarea a 1.267 …