Știrea zilei

Din ce cauză FC Zimbru s-a retras din Divizia Națională | VIDEO

Veste-șoc pentru fanii Clubului de Fotbal Zimbru! Singura echipă, de la independență încoace, care a evoluat doar în eșalonul superior al fotbalului moldovenesc, s-a retras din Divizia Națională. Problemele financiare și neînțelegerile dintre conducători au dus la această decizie.

Decizia a fost anunțată de unul dintre directorii clubului, Sevastian Botnari. Potrivit lui, principalul finanțator, Nicolae Ciornâi, nu dispune de bani pentru întreținerea primei echipe din Moldova, dar va continua să susțină financiar Academia de copii și juniori. În prezent, datoria clubului către proprii angajați, inclusiv fotbaliști, este de șase milioane de lei.

Botnari a mai anunțat că potențialii investitori italieni s-au răzgândit și nu mai vor să investească bani la clubul din strada Butucului. Fotbaliștii aflați sub contract cu Zimbru pot pleca gratis la alte cluburi. Pentru vineri a fost anunțată o masă rotundă, la care au fost invitați și fanii ”galben-verzilor”, pentru a fi identificate soluții. Întâlnirea va începe la ora 17.00, la Stadionul „Zimbru”. Clubul este în căutare de investitori sau patroni pentru a putea reveni în fotbalul profesionist, începând cu anul 2021. Incertitudinea poate continua însă, deoarece Federația Moldovenească de Fotbal nu a anunțat, deocamdată, câte echipe vor fi aliniate la startul noului sezon în Divizia Națională, care va demara în 13 martie.

FMF a exclus-o pe Zimbru din cadrul Cupei FMF, urmare a faptului că echipa nu s-a prezentat la partida din etapa trecută cu Sheriff. De menționat că, FC Zimbru este al doilea cel mai titrat club din Moldova, având opt titluri de campioană, șase Cupe a Moldovei și o Super Cupă a Moldovei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirusul lovește dur fotbalul mondial: EURO 2020 – amânat | VIDEO

Campionatul European de Fotbal EURO 2020, care era programat inițial să se desfășoare în această …