Știrea zilei

Diacov: Nu există nicio decizie a PDM de a nu ceda puterea după alegerile parlamentare | VIDEO

După ce ieri, Procuratura Generală a anunțat că a pornit urmărirea penală pe faptul uzurpării puterii de stat, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a venit cu o reacție. Pe o rețea de socializare, acesta a scris că nu există nici o decizie a democraților de a nu ceda puterea după alegerile parlamentare.

Potrivit lui Diacov, o singura discuție la această temă a existat pe data de 14 iulie, la ora 10 dimineața, în cadrul Consiliului executiv al PDM unde toți membrii Consiliului s-au pronunțat pentru transferul pașnic al guvernarii către noua coaliție majoritară.

DUMITRU DIACOV, președinte de onoare, PDM:

„Zvonurile precum că majoritatea pune la cale scoaterea PDM în afara legii este o aberație primitivă, este produsul unor mentalități totalitare. Poți avea pretenții față de o persoană fizică sau un activist de partid, dar cum poți interzice un partid care are 30 de deputați în legislativul țării, sute de primari și mii de consilieri locali, care nu au nimic comun cu intrigile politice din Chișinau?!”

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, exercitarea urmăririi penale va fi efectuată de către un grup format din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi cei de investigaţie.

Amintim că inițierea unei cauze pentru uzurparea puterii în stat fost cerută de către ministrul de interne, Andrei Năstase, încă de la procurorul interimar Igor Popa, care însă a refuzat solicitarea din lipsa de infracțiune. Acum însă, noul procuror interimar Dumitru Robu, agreat de Igor Dodon și care este finul de cununie al unui procuror cumetră cu Andrei Năstase, a găsit motiv pentru declanșarea urmăririi penale.

Anterior, Năstase cerea ridicarea imunității parlamentare lui Vlad Plahotniuc și tragerea acestuia la răspundere, precum și tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, pe motiv că între 7 și 9 iunie ar fi aprobat decizii contrare prevederilor Constituției, pentru a permite democraților să se mențină abuziv la putere.

Într-un comunicat, și Partidul Democrat condamnă noul atac din partea noilor aliați. De această dată, prin utilizarea Procuraturii Generale, susțin democrații.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …