Știrea zilei

Diacov anunță la ce partid ar urma să treacă cei șase deputați care au părăsit PD

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, anunță că cei șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, ar urma să treacă la Partidul Social Democrat, condus de Victor Șelin. Potrivit lui, astfel de încercări au existat și anterior, însă fără succes, scrie deschide.md.

Am ascultat declarația lui A.Candu. Păcat. Păcat, dar previzibil. Demult se pregătea acest pas. Încă pe timpurile lui Plahotniuc s-au făcut încercări de fuzionare cu Partidul Social-Democrat. Atunci eu m-am opus. Acum ei au decis singuri. Împreună cu sponsorii”, a scris Diacov pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ex-speakerul al Parlamentului Andrian Candu a declarat că șase deputați democrați își formează un grup parlamentar distinct, pentru că nu sunt de acord cu viziunile celorlalți colegi din PDM. Cei șase parlamentari sunt: Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur și Grigore Repesciuc.

De precizat este că luni seara, conducerea PDM și a PSRM a avut o întrevedere discretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului.

Totuși, nu toți democrații au fost invitați la acest eveniment.

„Mariajul” PSRM – PD, coaliție cu rol subordonat direct președintelui? | VIDEO

Ulterior, deputatul Andrian Candu a anunțat că parlamentarii democrați ar trebui să susțină inițiativa colegilor din PPDA și PAS și să voteze moțiunea simplă împotriva activității ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Candu: PDM trebuie să susțină moțiunea împotriva ministrului de Externe | VIDEO

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …