Știrea zilei

Dezvăluiri: Năstase îl ține pe cumătrul său la șefia Poliției ca să scape de subalternii incomozi | VIDEO

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, are nevoie de Gheorghe Bălan în funcția de șef interimar al Poliției Naționale, ca folosindu-l, să-și curățe sistemul polițienesc de conducători incomozi.

Dezvăluiri în acest sens au fost făcute de un fost conducător al Direcției 5 de operațiuni speciale din cadrul MAI, Valeriu Cojocaru, pe pagina sa de facebook. Potrivit denunțătorului, Năstase a întocmit o așa numita “lista neagră” de conducători incomozi lui, pe care i-a transmis-o cumătrului său.

Referindu-se la informația apărută recent în presă despre candidații care au picat testul pentru conducerea Inspectoratului General de Poliție, fostul polițist Valeriu Cojocaru spune că lui Andrei Năstase nu-i convine un subaltern numit transparent în funcție.

VALERIU COJOCARU, fost conducător al Direcției 5 de operațiuni speciale din cadrul MAI:

„Menținerea lui Gheorghe Bălan în funcția de șef interimar al IGP este benefică pentru Năstase pentru moment, deoarece, la indicația lui abuzivă, a fost formată o echipă de conducători loiali din cadrul IGP, care îl slujesc cu tragere de suflet pe noul ministru.”

Fostul angajat al MAI, spune că noii conducători ai ministerului ar avea sarcina să amenințe șefii de inspectorate din țară, incluși într-o listă neagră întocmită de Năstase. Unor angajați li se cere să demisioneze benevol, iar în caz contrar vor fi dați afară. Despre fiecare discuție avută și decizie luată de către șefii de inspectorate, Gheorghe Bălan îi raportează cumătrului Năstase, mai scrie Valeriu Cojocaru pe pagina sa de facebook.

VALERIU COJOCARU, fost conducător al Direcției 5 de operațiuni speciale din cadrul MAI:

„Într-un final, vreau să mă adresez șefului interimar la IGP, Gheorghe Bălan, să-și dea demisia imediat din această funcție, să nu se lase folosit de Năstase în jocurile lui murdare de răzbunare și hărțuială, să nu fie complicele actualului ministru la distrugerea sistemului polițienesc. Totodată, îi cer domnului Năstase să înceteze acest proces de hărțuială a polițiștilor.”

Vor apărea mai târziu și probe despre modul cum decurge așa numita curățarea a sistemului polițienesc de oameni incomozi, dar și despre modalitatea în care candidații la șefia IGP pică testul, mai menționează Cojocaru.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Primul director al ANRE și unul dintre fondatorii sistemului energetic din Moldova a fost răpus de COVID-19

Unul dintre fondatorii sectorului energetic al Republicii Moldova în forma sa actuală a fost răpus …