Știrea zilei

Dezinfecție totală, la Orhei: Este primul oraș din țară care dezinfectează trotuarele, carosabilul și peluzele | VIDEO

Orheiul este primul oraș din țară care a dezinfectat toate locurile publice. Este una dintre principalele măsuri, luate de autorități, în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului. Angajații serviciilor publice tratează cu o soluție specială pe bază de alcool, literalmente, întreg orașul.

Carosabilul, trotuarele, peluzele, locurile de odihnă ale cetățenilor – toate sunt dezinfectate. Procesul este gestionat de peste 20 de unități de tehnică specială și mai mult de 200 de lucrători ai serviciilor publice Orhei. Totul pentru a avea grijă de oameni.

 Bine că fac, lasă să facă. Totul este pentru noi.

Da, e corect, corect. Orheiul e bravo. Cel mai bun oraș.

Din urma echipamentului merg muncitori cu pulverizatoarele. Ei stropesc acele locuri care nu au putut fi prelucrate de tehnica specială. Pentru o rundă, echipajul de dezinfecție utilizează aproximativ 700 de litri de soluție cu un conținut de alcool și clor, așa cum recomandă specialiștii Centrului raional pentru sănătate publică.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Vreau să vă spun că la acest moment, pe parcursul a 2-3 săptămâni, toa te întreprinderile municipale, cât și organizațiile care sunt în administrarea primăriei, sunt dotate cu truse medicale, am petrecut evident și instructajul obligatoriu în ceea ce ține COVID 19. 

Pavel Verejanu a mai adăugat că toți agenții economici de pe teritoriul municipiului trebuie să efectueze lucrări sanitare minim de trei ori pe zi: să dezinfecteze toate suprafețele care sunt atinse de oameni. Măsurile fără precedent pentru prevenirea COVID-19 la Orhei vor fi întreprinse până la 23 martie, în funcție de evoluția situației, a adăugat primarul municipiului.

  •  
  •  
  • 23
  •  

Citește și

Câte cazuri de Covid-19 sunt active și care este repartiția lor pe raioane

După mai bine de 4 luni, de la depistarea primului caz de Covid-19, aproape 20 …