26 februarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Dezastru în parcul ”Alunelul” din capitală: Plimbările au devenit un adevărat coșmar | VIDEO

Odată cu startul lucrărilor de reconstrucție, plimbările prin parcul ”Alunelul” din capitală au devenit un adevărat coșmar. Pe lângă faptul că toate trotuarele au fost distruse și e imposibil de mers pe ele, băncile și coșurile de gunoi au fost și ele dezasamblate și aruncate în mijlocul parcului într-un morman de fier și lemn.

Oamenii se plâng nu doar pe faptul că nu au unde se așeza sau arunca gunoiul, ei întâmpină greutăți la simpla traversare a parcului, pentru că zona unde copacii sunt defrișați nu a fost încercuită, pentru a atenționa trecătorii.

„Trebuie să fie un plan al reconstrucției care trebuie de urmat. Dar dacă nu-i și totul se mută dintr-o parte în alta spontan – se face haos.”

„E groaznic ce se face în parc. Mulți oameni vin aici cu copiii, cu familia la plimbare, chiar și eu când mergeam seara acasă fără lanternă nu puteam, pentru că puteai să te împiedici, să-ți rupi capul. ”

„E clar lucru că nu-i gospodărește, eu nu-s de acord.”

„Pur omenește e dezastru, e imposibil așa, ”negospodărește”.”

„Nu-i corect să le arunce în mijlocul parcului să le vadă toată lumea care a venit să savureze natura.”

Startul lucrărilor de reamenajare a parcului Alunelul a fost dat pe 20 iunie curent, prima etapă de reconstrucție fiind programată pentru o perioadă de 60 de zile.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova riscă să rămână fără acces la zeci de posturi TV internaţionale

Amendamentul la Codul serviciilor media audiovizuale, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020, interzice operatorilor …