Știrea zilei

DETALII DESPRE JAFUL BANCAR: Peste 80 de casete de la filiala Moldova Agroindbank au fost golite. Ministerul de interne tace

UPDATE 10:55

Poliția a venit cu informații oficiale despre jaful bancar din Capitală. Potrivit oamenilor legii, „în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 9:25, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat de către reprezentanții unei banci că au fost sustrase bunuri. În urma cercetărilor au stabilit că persoane necunoscute, prin deteriorarea gratiilor de protecție a geamurilor, ulterior prin forțarea lor, au pătruns în interiorul băncii și au sustras din conținutul casetelor individuale a depozanților bani si alte bunuri. Camerele de supraveghere si alarma au fost deconectate. Persoanele, care se fac vinovate, riscă până la 12 ani de pușcărie. Suma pagubei se stabilește”, se spune în mesajul poliției.

UPDATE 10:35

Potrivit surselor Publika.md, până la această oră, 25 de persoane au anunțat că au vrut de suferit în urma jafului bancar. Suma pagubelor se ridică la peste 30 milioane de lei.

știrea inițială

Conținutul din 82 de casete la din sediul băncii comerciale Moldova Agroindbank, de pe str. Ion Creangă din Capitală, a fost furat. Informația a fost confirmată pentru Publika.md de către surse din cadrul poliției.  

Totodată, unii clienți ai băncii ne-au povestit că sâmbătă au fost audiați pe marginea cauzei penale, care a fost pornită de oamenii legii. Clienții băncii ne-au mai spus că pagubele sunt enorme și din această cauză au solicitat o întrevedere cu conducerea MAI, în special cu ministrul Andrei Năstase, dar deocamdată nu au primit niciun răspuns.

Reprezentanții MAI deocamdată nu au comentat cazul.

Amintim că în noaptea de 6 iulie, o filială a băncii comerciale Moldova-Agroindbank a fost ținta hoților. Ei au intrat în clădire prin intrarea de serviciu și au deconectat sistemul de alarmă, dar și camerele de supraveghere.

publika.md.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ședința Parlamentului a eșuat din nou. Partidul „ȘOR” și-a prezentat condițiile de votare pentru proiectele de lege ale Guvernului | VIDEO

S-a închis fără a începe. Ședința Parlamentului a eșuat și astăzi din lipsă de cvorum. …