Știrea zilei

Detalii despre decesul militarului care a avut loc în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Zi de doliu în Armata Națională

Unitățile din toate garnizoanele militare au coborât drapelele în bernă în memoria locotenentului major Ivan Ciobănica, care a decedat vineri, 3 iulie, în timpul executării obligațiunilor de serviciu, anunță Ministerul Apărării, scrie radiochisinau.md.

„Militarul este un erou și un exemplu de devotament pentru fiecare, pentru că el a fost cel care a sărit în ajutorul ostașilor în termen, fără să se gândească, pentru a opri o blindată, aflată în reparație, căreia îi cedase frâna. Ca rezultat, Ivan a fost strivit între două unități de tehnică militară. Ofițerul a fost transportat imediat la spital unde, din cauza traumelor primite, a decedat”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Locotenentul major Ivan Ciobănica activa în Armata Națională în calitate de comandant companie poliție militară, în cadrul Batalionului de Gardă, și avea 26 de ani. Astăzi, colegii din Armata Națională și-au luat rămas bun de la bravul camarad în Tabăra Militară 142.  Militarul va fi înmormântat mâine, la baștină, în satul Dizghigea, raionul Comrat.

Pentru fapta eroică de care a dat dovadă, Ivan Ciobănica va fi decorat post-mortem cu medalia ”Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Certificatul medical nu este necesar la admiterea în instituțiile de învățământ

Certificatul medical nu se regăsește în lista actelor necesare pentru dosarul de admitere. Despre această …