Știrea zilei

Descinderi la Poșta Moldovei și Serviciul Vamal | VIDEO

Procurorii, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și MAI au descins simultan la câteva dintre oficiile ”Poșta Moldovei” și birourile vamale. Perchezițiile au loc în cadrul unei cauze penale de contrabandă.

Descinderi simultane au avut loc la Birourile Vamale Chişinău, Centru şi Nr.4, la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei a Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, precum la Oficiul Poştal Chişinău. În cadrul acestor acţiuni, procurorii au ridicat acte confirmative ale exporturilor ilegale a mărfurilor, documente de însoţire a coletelor şi banderolelor, expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării, precum și alte documente.

Reprezentanții din cadrul Centrul de Prelucrare și Transportare Poștă nu ne-au putut oferi mai multe detalii decât doar să ne confirme că într-adevăr, la fața locului se desfășoară percheziții și că au fost eliberate organelor de urmărire penală, unele acte.

ELENA CROITOR, director, Centrul de Prelucrare și Transportare Poștă:

„Conform ordonaței de ridicare au fost eliberate documentele solicitate Procuraturii, respectiv și organelor de urmărire penală. Mai multe detalii nu vă putem furniza, deoarece este o anchetă, pentru a nu prejudicia ancheta respectivă, cred că mai multe detalii vă pot furniza organele de urmările penală.”

Și serviciul de presă al Serviciului Vamal au confirmat faptul că se efectuează cercetări, fără a ne oferi alte detalii.

OLESIA PUȘCAȘU, șef interimar, serviciul de presă, Serviciul Vamal:

„La Biroul Vamal Centru a fost prezentată o ordonanță de ridicare a anumitor documente, iar Serviciul Vamal acordă tot suportul necesar organelor de anchetă.”

Un dosar penal a fost iniţiat de procurori luna trecută în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate. Ulterior, Sorin Stati a fost fotografiat într-un local alături de Renato Usatîi, care, potrivit presei, l-ar fi plătit ca să facă anumite declarații.

La rândul său, Stati a dezmințit declarațiile, iar Usatîi nici în ziua de astăzi nu a venit cu o reacție.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Chișinău: Transportul public nu va circula în weekend. Traficul pe o stradă din centru, sistat până pe 14 iunie

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada: 23.05.2020 – 14.06.2020, va fi suspendat traficul rutier …