Știrea zilei

Denis Ulanov: Guvernarea a inițiat „inchiziția politică” împotriva Partidului ȘOR | VIDEO Update

Acțiunile coordonate ale instituțiilor statului în privința deputaților Partidului Politic „ȘOR” nu sunt altceva decât o „inchiziție politică” și atac direct la adresa fracțiunii parlamentare și a întregii formațiuni, a comentat deputatul Denis Ulanov. El a prezentat mai multe dovezi privind ilegalitatea și abuzurile comise de guvernare împotriva deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, dar și a altor membri ai Partidului Politic „ȘOR”.

Denis Ulanov a amintit că procurorul interimar a cerut ridicarea imunității celor doi deputați la comanda directă a președintelui Igor Dodon, comandă care a răsunat de la tribuna centrală a Parlamentului.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic „SOR”: „Este clar că e vorba de inchiziție politică, o tentativă de a paraliza activitatea partidului. Vreau ca oamenii să cunoască că, imediat ce Partidul ”ȘOR” și-a înregistrat luni candidații în raionul Orhei, a urmat ridicarea imunității și reținerea deputaților.”

În aceste condiții, Denis Ulanov a arătat că cei doi deputați trebuie considerați ca deținuți politici. El a povestit și despre abuzurile organelor de forță la reținerea celor două deputate. Denis Ulanov a precizat că după ce au plecat în semn de protest din Parlament, s-au îndreptat spre Orhei, unde aveau programată o întâlnire cu alegătorii. Automobilul lui Denis Ulanov în care se aflau Marina Tauber și Reghina Apostolova a fost oprit ilegal de poliție. Ulterior, forțele de ordine au aplicat măsuri disproporționate la reținerea deputaților. Denis Ulanov A luat în derâdere acțiunile autorităților pentru reținerea a două femei.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic „SOR”: „Au venit două cortegii ale poliției. Au blocat deplasarea automobilelor noastre. Au început să ne urmărească. Rezultatul acestei „operațiuni speciale” a fost blocarea unui traseu național, forțele speciale înarmate cu automate, procurori, ofițeri operativi, reținerea a doi criminali periculoși – deputații Partidului ”ȘOR”, care reprezintă pericol pentru stat, care trebuie izolate. Domnule Slusari, cazul miliardului a fost elucidat, showul s-a terminat. ”

Denis Ulanov, mai spune și despre ce se întâmpla cu Banca de Economii pe vremea când Igor Dodon era ministru al Economiei și se întreabă de ce nimeni nu-și mai amintește de acea perioadă.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic „SOR”: „Nimeni nu-și amintește că în 2000, atunci când Dodon era ministrul Economiei, Greceanîi- ministrul Finanțelor. Ce se întâmpla atunci la Banca de Economii și câte miliarde de lei au fost acordate credite întreprinderilor de stat. De exemplu, „Aroma „, „Serviciu Transport-Auto”, „Aschim” și multe altele. Iată doar aceste trei companii înseamnă un miliard datorii. Știu ce vorbesc, pentru că am studiat aceste documente. Nimeni nu-și amintește de aceste datorii, unde sunt creditele neperformante, returnarea acestor bani.”

„Vom continua lupta pentru deputații noștri” a dat asigurări Denis Ulanov, în contextul în care, spune acesta, tot ce s-a produs în ultimele două zile s-a făcut cu scopul de a distruge Partidul ”ȘOR” ca partid, fracțiune și concurent electoral.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șeful MAI: În zilele următoare am putea interzice în general ieșitul în stradă

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, susține că, în următoarele zile, autoritățile Republicii Moldova ar putea …