Știrea zilei

Deputatul PAS Radu Marian a anunțat că va depune o plângere la poliție în care va cere pedepsirea lui Gațcan pentru distribuirea știrilor false pe timp de pandemie | VIDEO

Deputatul socialist Ștefan Gațcan, medic de profesie, ar fi distribuit pe pagina sa de Facebook o știre falsă în care se spune că pandemia de coronavirus nu există. Drept urmare, deputatul PAS Radu Marian a anunțat pe rețelele de socializare că va depune o plângere la poliție în care va cere pedepsirea lui Gațcan pentru distribuirea știrilor false pe timp de pandemie, iar la următoarea ședință a Parlamentului îi va solicita acestuia să-și depună mandatul. Solicitat pentru reacții, socialistul a oferit comentarii contradictorii pentru diferite surse mass media, iar la scurt timp, a șters postarea.

Știrea buclucașă cu titlul „OMS a declarat oficial că pandemia nu există și că nu este nevoie de vaccinuri” a apărut pe pagina de Facebook a deputatului PSRM Ștefan Gațcan de dimineață. Pentru că o astfel de afirmație din partea unui medic de renume, în plină pandemie, nu putea trece neobservată, mai multe surse media i-au solicitat socialistului să-și comenteze postarea. Declarațiile lui Gațcan s-au lăsat însă cu mai multe semne de întrebare. Pentru unele publicații, parlamentarul a afirmat că a distribuit postarea pentru ca oamenii să înțeleagă, de fapt,

Declarațiile lui Gațcan s-au lăsat însă cu mai multe semne de întrebare. Pentru unele publicații, parlamentarul a afirmat că a distribuit postarea pentru ca oamenii să înțeleagă, de fapt, că este o știre falsă. Pentru altele, a declarat însă că nici măcar nu a distribuit articolul.

„Oamenii trebuie să vadă și cealaltă situație a științelor științifice care sunt date în mass-media masiv a tuturor țărilor, care este un fake news, care, cu părere de rău, oamenii trebuie să înțeleagă. Dacă este un fake news, să o știe toată lumea. De ce am distribuit? De aceea că e o știre falsă și trebuie oamenii să înțeleagă la ce nivel
pot fi aceste lucruri. Nu e știre falsă. A fost de facto, au publicat, am văzut publicațiile științifice. Infecția există, pandemia există, dar există fake news-uri, care, practic, duc în eroare.”, a comentat Gațcan pentru ZdG.

Pentru portalul News Maker, deputatul a spus însă că nici măcar nu a distribuit știrea.

„Cineva a plasat pe pagina mea de socializare o știre. Când m-am uitat și îmi spune cineva: pe pagina dvs este ceva. Am luat și am șters chestia asta, cu toate că la mine asemenea lucruri au mai fost în campania electorală. Nu știu cine. Mă voi lămuri pe urmă.”, a spus Gațcan pentru News Maker.

Și pentru postul nostru de televiziune, socialistul a confirmat că cineva i-a spart contul de Facebook.

ȘTEFAN GAȚCAN, deputat PSRM:”A luat cineva și a plasat, de aceea nu luați, vă rog, lucrurile acestea în
serios.”

Cert este că în acest moment știrea nu mai este publicată pe pagina de Facebook a lui Gațcan. Postarea a fost ștearsă.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog și a ajuns deputat în fracțiunea PSRM în urma alegerilor parlamentare noi în circumscripția uninominală 38 din Hîncești, organizate în data de 15 martie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …