Știrea zilei

Deputatul Ilan Șor continuă modernizarea drumurilor din Orhei | VIDEO update

Primăria municipiului Orhei continuă lucrările de construcție și reparație a străzilor din localitate. Până la sfârșitul acestei săptămâni urmează să fie finisate lucrările de modernizare a străzii S. Lazo, cu o lungime de peste 700 de metri. Lucrările au loc în cadrul unui amplu proiect inițiat acum aproximativ patru ani de fostul primar, Ilan Șor, de modernizare a infrastructurii orașului Orhei. Echipa Partidului Politic ȘOR promite că va realiza toate proiectele inițiate și va îndeplini promisiunile date cetățenilor.

Reconstrucția drumului de pe strada Serghei Lazo a fost inițiată la începutul lunii august, iar circa opt sute de metri de șosea deja au fost complet reabilitate. Acum urmează a fi reconstruit un nou tronson de 750 de metri ai străzii. Reparația drumurilor și asigurarea unor condiții bune de viață pentru orheieni reprezintă o prioritate pentru conducerea municipalității. Iar orheienii, la  rândul lor, apreciază eforturile depuse întru prosperarea orașului.

„Noi demult așteptăm schimbările la noi în Orhei. Vedeți și   dumneavoastră – cel mai frumos oraș din toată Moldova este Orheiul.”

„Ne dorim și mai multe schimbări, înspre bine.”

„Pentru că avem nevoie nu numai noi, ci și copiii noștri, care-s viitorul nostru. Pentru că oamenii buni trebuie să meargă pe drumuri bune! ”

Aceasta este una dintre cele mai aglomerate porțiuni de drum din oraș, pentru că face legătura dintre centrul Orheiului și restul satelor din municipiu. Din acest motiv, sistarea completă a circulației rutiere pe acest tronson este imposibilă. Prin urmare, munca se desfășoară în mai multe  etape,  pentru a asigura constant trecerea mașinilor.

VASILE RUSU șeful departamentului de reabilitare a  drumurilor din Orhei: „Aproximativ 160 de tone de pietriș tratat cu bitum au fost necesare pentru cele mai joase straturi. Apoi a mai fost nevoie de alte 180 de tone de asfalt grosier, iar pentru stratul superior încă 780 de tone de asfalt.”

Pe unele porțiuni, suprafața carosabilă a fost complet înlocuită. Pe alte porțiuni, stratul vechi de asflat a fost frezat, după care s-a aplicat un nou strat de asflat de circa 10 cm grosime. Asfaltarea străzilor, înlocuirea bordurii și aplicarea unor noi marcaje rutiere – toate aceste lucruri fac parte din programul de modernizare și reparație a drumurilor, implementat la inițiativa  președintelui Partidului Politic „ȘOR”,  Ilan Șor.

MARINA TAUBER, deputat din partea Partidului Politic „ȘOR: „Și desigur că ceea ce ține anume de dezvoltarea infrastructurii orașului (SINCRON, EA, RO, MARINA TAUBER, deputat din partea Partidului Politic „ȘOR. Și desigur că ceea ce ține anume de dezvoltarea infrastructurii orașului Orhei, noi planificăm, așa cum a fost spus de mai multe ori de Ilan Mironovici, că până la sfârșitul anului, 90% din infrastructură va fi modernizată. Eu sincer pot să vă spun că puține drumuri au rămas neasfaltate sau care nu sunt reparate ori reconstruite de primar și de liderul nostru Ilan Șor. Totodată, noi de fiecare dată încercăm sa fim ideali și să facem ceea ce este solicitat de populația și de societatea orașului Orhei. Continuăm și alte proiecte și vreau să vă aduc aminte că proiectele de infrastructură au fost și rămân a fi numarul 1 – punctul, probabil, cel mai puternic al Partidului Politic ”ȘOR”.

În context, președintele partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, dă asigurări că proiectele sociale și nu numai, lansate în Orhei vor continua. Într-o postare pe rețelele de socializare, Ilan Șor a  subliniat:

”În timp ce coaliția de guvernare împarte funcțiile și se ceartă, aruncă vorbe goale și se plimbă peste hotare, noi lucrăm! Nu am stopat și nu am suspendat niciun proiect social sau de  infrastructură. Noi continuăm să transformăm Orheiul în cel mai dezvoltat oraș din Moldova!”

Toate lucrările de reconstrucție a străzii Serghei Lazo urmează a fi încheiate în câteva zile. Așa că, orheienii se vor putea bucura, din nou, de o stradă perfect renovată și de un trafic  rutier fluid și plăcut, deja la sfârșitul acestei săptâmăni.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …