Știrea zilei

Deputații se întrunesc în ședință | VIDEO

Timp de două zile, deputații se vor întruni în ședință plenară extraordinară. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, iar decizia a venit după ce Guvernul a solicitat ca deputații să examineze unele subiecte, care nu pot fi amânate pentru luna septembrie, când Parlamentul se va întruni în ședință ordinară.

Astfel, potrivit lui Greceanîi, deputații se convoacă pentru a vota în lectura a doua, rectificarea bugetului de stat pentru 2019, aprobarea unor ajustări la politica bugetar-fiscală pentru anul viitor, dar și alte subiecte importante.

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului:

„Aceste propuneri au parvenit de la Guvern. Deja au avut loc ședințele comisiilor de profil, pe parcursul zilei de ieri și astăzi, probabil și mâine vor avea loc de dimineață, dar aceasta ține de unele ajustări a politicilor fiscale, pe care Parlamentul le va examina și, respectiv, va lua decizia dată.”

Șefa legislativului a mai anunțat că deputații vor discuta și despre proiectul de lege înaintat de Igor Dodon, proiect care presupune indexarea pensiilor de două ori pe an.

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului:

„Președinția va veni cu propunerea respectivă și o va prezenta. În comisiile în care au fost examinate astăzi, propunerea respectivă a fost susținută pentru prima lectură.”

Tot mâine, vor fi dezbătute și proiectele de impozitare a jocurilor de noroc, care se foloseau de unele facilități fiscale. De asemenea, va fi abordată și funcționalitatea magazinelor duty free.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

PPDA vrea candidat comun din partea forțelor europene pentru alegeri în circumscripția Hîncești | VIDEO

Platforma ”Demnitate și Adevăr” va înainta propriul candidat la funcția de deputat în circumscripția N.38 …