Știrea zilei

Deputații PPDA intenționează să înainteze moțiune de cenzură împotriva Guvernului

PPDA constată că „actuala guvernare continuă cu neruşinare perfidă genocidul social al celei mai vulnerabile categorii ale populaţiei Republicii Moldova – pensionarii. Tot ce enunţă Igor Dodon de la televiziunile sale în legătură cu „grija” sa deosebită pentru aceştia, este un bluf, o minciună sfruntată şi nu poate fi trecută cu vederea”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la care a ieșit liderul PPDA, Andrei Năstase, și deputații formațiunii: Alexandru Slusari și Liviu Vovc, scrie realitatea.md.

„Recent, guvernarea lui Dodon, pretins socială, a anunţat cu mare tamtam, cu surle şi trâmbiţe, despre un aşa zis eveniment inedit în istoria Moldovei — indexarea pensiilor de două ori pe an.  Preşedintele a asigurat toata țara, fără a clipi, că pentru această prevedere există bani suficienți în buget. Din păcate, după aceste asigurări verbale ipocrite ale lui Dodon se ascunde o mare farsă!”, scrie în comunicatul emis de PPDA.

Platforma amintește că, în decembrie anul trecut, Parlamentul a votat unanim modificarea la legea privind sistemul public de pensii, prin care este prevăzută indexarea de două ori pe an a pensiilor, ce nu depășesc minimul de existență.

„Atunci media creșterii anuale a prețurilor de consum pentru ultimii trei ani a fost stabilită drept coeficient de indexare pentru toate pensiile. În mod normal cei mai săraci pensionari trebuie să beneficieze de o indexare în valoare dublă a pensiilor şi prin modificarea respectivă acest scop a fost atins.

Ce se întâmplă, însă, acum, la nici 3 luni de la acea decizie a legislativului? Fără cele mai mici scrupule, manipulând şi minţind opinia publică, Igor Dodon renunță la ideea majorării în valoare dublă a veniturilor a peste 400 DE MII de pensionari! Şi o face ascunzându-se după cuvinte frumoase şi după propriul Guvern, care a elaborat un proiect de rectificare a legii privind sistemul public de pensii!”, mai spun sus-numiții.

În aceste condiţii, Platforma DA anunță că deputații formațiunii niciodată  nu vor vota pentru micșorarea nivelului protecției sociale. În cazul aprobării de către Executiv a unei asemenea inițiative, se vor întruni pe deplin toate circumstanțele pentru înaintarea moțiunii de cenzură și organizarea unor proteste populare masive.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarațiile avocatului Iulian Balan cu privire la presiunea guvernării asupra justiției și judecătorilor în dosarul lui Ilan Șor