Știrea zilei

Democrații nu vor vota moțiunea împotriva ministrului Ciocoi | VIDEO Update

Democraţii nu vor susţine moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Decizia a fost luată astăzi, după ce ministrul a prezentat explicații privind declarațiile scandaloase pe care le-a făcut pe marginea conflictului armat de pe Nistru. Discuțiile dintre democrați și ministrul de Externe au avut loc la fracțiunea PDM.

În urma discuțiilor, democrații au înțeles că declaraţiile ministrului de Externe legate de conflictul armat de pe Nistru au fost interpretate greșit. Deputatul democrat Alexandru Jizdan spune că Ciocoi şi-ar fi cerut scuze de la cetăţeni și de la veterani și că se va orienta pe viitor pentru promovarea cursului european al țării.

ALEXANDRU JIZDAN, deputat PDM: „Domnul Ciocoi şi-a expus viziunea clară asupra conflictului armat din 1992, lucru pe care noi l-am auzit și eu constat că interpretarea este alta decât ceea ce gândeşte el.

– Nu veţi susţine această moţiune

– Atâta timp cât politica ministerului de Externe corespunde cu politica PDM sigur că nu vom susţine.”

Am încercat să aflăm ce cred și autorii moțiunii despre discuțiile democraților cu Aureliu Ciocoi.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: „Democraţii au căutat pretext să nu voteze această moţiune de cenzură şi astăzi Ciocoi le-a oferit acest pretext.”

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a declarat că formațiunea ar putea cere schimbarea unor miniștri din Guvernul Chicu. Potrivit lui, subiectul a fost discutat la ședința închisă dintre PSRM-PDM care a avut loc la Parlament.

Deputații PAS și PPDA au depus o moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Afacerilor Externe, ca urmare a declarațiilor scandaloase făcute de acesta pe marginea conflictului armat de pe Nistru. Aureliu Ciocoi a spus anterior că Federația Rusă a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge, motiv pentru care nu trebuie privită ca un stat agresor. Declarațiile au provocat mai multe critici în societate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …