Știrea zilei

Deputații Partidului „ȘOR” vin cu un nou proiect: Farmacii sociale mobile în toată țara până la sfârșitul anului | VIDEO

Deputații Partidului Politic „ȘOR” propun crearea farmaciilor mobile în toată țara. Parlamentarii au elaborat și o inițiativa legislativă în acest sens, în urma discuțiilor cu oamenii și la solicitarea acestora. În acest context, formațiunea condusă de Ilan Șor vine cu o soluție optimă în această privință și anume modificarea cadrului legal care să permită activitatea farmaciilor mobile.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Partidului „ŞOR” Violeta Ivanov a declarat că sunt sute de localități rurale în Republica Moldova care nu au o farmacie, iar persoanele în etate, în primul rând, și familiile cu copii trebuie să parcurgă uneori zeci de kilometri până ajung la cea mai apropiată farmacie pentru a-și procura medicamentele necesare.

VIOLETA IVANOV, deputat Partidul Politic „ŞOR”: „Partidul Politic „ȘOR” vine cu o soluție optimă în această privință și anume modificarea cadrului legal care să permită activitatea farmaciilor mobile. Aceasta înseamnă că mașini special echipate – cu frigidere și alte ustensile necesare păstrării medicamentelor, puse la dispoziție de rețelele mari, vor circula, conform unui grafic bine stabilit, în localitățile din țară unde nu sunt farmacii și vor asigura cetățenii cu medicamente la prețuri accesibile.”

Deputații Partidului „ȘOR” susțin că au purtat deja discuții cu agenții economici, care au dat asigurări că dacă va fi modificată legislația și va fi permisă această activitate, sunt gata să pună pe roate acest proiect, astfel încât medicamentele să ajungă la fiecare cetățean. Violeta Ivanov susține că aceasta ar fi cea mai viabilă soluție, reieșind din situația actuală.

VIOLETA IVANOV, deputat Partidul Politic „ŞOR”: „Noi am testat deja un proiect similar și anume magazinele sociale. Oamenii cunosc graficul și merg la cumpărături. Și nu voi exagera deloc afirmând că datorită magazinelor sociale mobile, mai ales în perioada pandemică, am salvat efectiv de la foame mulți cetățeni.”

Menționăm că, trei farmacii sociale au fost deschise în țara noastră cu susținerea Partidului „ȘOR”, la inițiativa lui Ilan Șor. Toate medicamentele sunt vândute în medie cu 20% mai ieftin decât în alte farmacii. „Farmacia Socială” reprezintă încă un proiect inițiat și lansat de Ilan ȘOR și echipa sa, alături de magazinele sociale, magazinele mobile sociale, capitalul matern și alte inițiative implementate la Orhei. Anterior, formațiunea politică a insistat pe adoptarea unei legi care ar prevedea deschiderea farmaciilor sociale în toate satele din țară, dar și asigurarea pensionarilor și a invalizilor cu medicamente. Majoritatea parlamentară a respins însă această inițiativă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Poziția și soluțiile Partidului Politic „ȘOR” în contextul situației catastrofale din sectorul agrar

Partidul Politic „ȘOR” a lansat o serie de propuneri în vederea susținerii sectorului agrar și …