Știrea zilei

Deputații Partidului ȘOR au criticat abuzurile Guvernului la declararea stării de urgență

Guvernarea a comis un abuz prin extinderea termenului stării de urgență de la 30 la 60 de zile, au atenționat marți, 17 martie, la ședința Parlamentului, deputații Partidului Politic „ȘOR”, transmite partidulsor.md

Deputatul Denis Ulanov a menționat că toți vor depune eforturi pentru a depăși situația creată de răspândirea coronavirusului, dar modul în care a acționat Guvernul prin extinderea netransparentă a termenului stări ide urgență de la 30 la 60 de zile provoacă panică în societate și afectează activitatea economică.

„Noi înțelegem că situația este grea și periculoasă și vom depune cu toți eforturile necesare pentru depășirea acesteia”, a declarat Denis Ulanov.

Deputatul Denis Ulanov a mai spus că că Partidul „ȘOR” susține anunțarea stării de urgență, însă este de neînțeles că termenul de 30 de zile, aprobat la 16 martie de Guvern, a fost extins peste noapte la 60 de zile.

„Nu puteți să nu înțelegeți că 60 de zile afectează activitatea economică și creează panică în societate”, a remarcat Ulanov, amintind că ministrul Justiției a propus în ședința Guvernului termenul de 30 de zile.

De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a arătat că decizia de declarare a stării de urgență este una politizată, în contextul în care cu doar o zi înainte ca Guvernul să ia această decizie, autoritățile organizau alegeri parlamentare noi la Hâncești, punând în pericol viața și sănătatea oamenilor.

Opoziția parlamentară a criticat Guvernul pentru faptul că nu a prezentat niciun set de acțiuni concrete în vederea depășirii situației epidemiologice.

Este prima dată de la declararea independenței Republicii Moldova când autoritățile au decis să declare stare de urgență în țară. În Moldova, au fost confirmate 29 de cazuri de coronavirus și 43 suspecte. În legătura cu pandemia de coronavirus, 12 state europene, printre care și țara vecină România au anunțat stare de urgență.

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit, la nivel mondial, 182 mii de cazuri, fiind raportate până acum aproape 7200 de decese. În cele 161 de state afectate de epidemie, au fost înregistrare circa 80.000 de vindecări ale pacienților cu Covid-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …