Știrea zilei

Deputații Partidului „ȘOR”: Noua lege a Procuraturii, elaborată în grabă și cu încălcări | VIDEO update

Reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR” au cerut astăzi amânarea votului în parlament a proiectului de modificare a Legii Procuraturii. Despre aceasta a vorbit deputatul Denis Ulanov. El susține că modificările nu au luat avizul Comisiei de la Veneția și a Curții Supreme de Justiție. Ulanov a subliniat că reforma are drept scop separarea sferelor de  influență în domeniul justiției.

Ceea ce s-a anunțat a fi reforma justiției moldovenești este de fapt crearea instrumentelor pentru împărțirea funcțiilor între reprezentanții coaliției de guvernare, susține Denis  Ulanov.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic ”Șor”: ”Este evident că pe parcursul acestor luni se duce o luptă crâncenă între Dodon și Sandu pentru această funcție. Fiecare dintre ei încearcă să-și numească  procurorul general, controlat politic.”

Denis Ulanov este de părere că, dacă modificările vor trece de votul în parlament, procurorul general va depinde totalmente de cei care l-au înaintat și votat. În consecință el va îndeplini comenzi politice. Și în timp ce guvernarea precedentă a fost învinuită de uzurparea puterii de stat  din umbră, actuala coaliție face asta direct, fără a se ascunde.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic ”Șor”: ”În ochii noștri are loc tentativa de subordonare a justiției și organelor de drept intereselor anumitor grupuri.”

În viziunea lui Ulanov, proiectul prezentat astăzi spre examinare nu are avizul Comisiei de la Veneția, al Curții Constituționale și contravine Legii Supreme. În acest sens fracțiunea Partidului Politic ”ȘOR” se expune categoric împotriva proiectului respectiv. Reprezentanții fracțiunii insistă  ca procurorul general să fie ales de către popor și propun propriul proiect.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic ”Șor”: ”Astăzi fracțiunea noastră a înregistrat propriul proiect de lege și vom propune la ședința în plen să fie amânată examinarea proiectul majorității   parlamentare.”

Partidul Politic ”ȘOR” propune dezbaterea publică a proiectului său de lege și cheamă toți  deputații să susțină această inițiativă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Deputatul a stat tăcut toată ședința, iar în locul lui au vorbit socialiștii | VIDEO

Deputatul dispărut Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Acesta nu a fost surprins în momentul …