Știrea zilei

Deputații din Parlament au păreri împărțite în ceea ce privește numirea lui Stoianoglo în funcția de Procuror General | VIDEO

Noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, ar fi fost ales în urma unei înțelegeri dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat. Cel puțin asta spun unii deputații din Blocul ACUM. Parlamentarii din PSRM și PDM însă, au doar cuvinte de laudă față de Stoianoglo. În același timp, cei din Partidul ”ȘOR” rămân pe poziția anunțată anterior și spun că procurorul general trebuie să fie ales de către popor. Contactat de postul nostru de televiziune, pentru comentarii, purtătorul de cuvânt al președinției, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon.

SERGIU SÎRBU, deputat PDM : Am doar cuvinte de laudă față de dumnealui, este un profesionist, o persoană competentă cu o experiență bogată în domeniul procuraturii, este o persoană foarte corectă și principială. Sper foarte mult că va demonstra că este într-adevăr independent, va acționa absolut corect fără dosare politice.

SERGIU LITVINENCO, deputat Blocul ACUM: Noi nu ne-am mirat de această desemnare pentru că, dacă o să vă uitați la notele care le-a oferit reprezentantul socialiștilor în comisia de preselecție veți vedea că Stoianoglo a obținut maximul punctaj, ceea ce înseamnă că, din start, era un favorit al lui Dodon.

SNC EL RO ALEXANDRU SLUSARI, deputat, Blocul ACUM: Contextul politic și juridic, dacă doriți, în care a fost desemnat domnul Stoianoglo, reduce drastic, semnificativ credibilitatea acestui proces. S-au confirmat toate suspiciunile cu care a venit Blocul ACUM, precum că Igor Dodon vrea să controleze justiția.

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: Ce ține de candidatura domnului procuror general, nu am auzit careva obiecții. Se bucură de o autoritate ireproșabilă în rândurile procurorilor și a societății.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Noi vom insista în continuare pe alegerea procurorului general de către popor. Aceasta este inițiativa noastră legislativă, aceasta este viziunea noastră, conform programului.

LILIAN CARP, deputat Blocul ACUM: Este o înțelegere clară, în primul rând, este un candidat al PSRM-ului și eu cred că el va asigura și protecția, pentru viitor, a PD-ului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Număr record de infectare cu COVID-19 în Moldova. 161 de cazuri noi confirmate și alte trei decese

În ultimele 24 de ore a fost confirmat un număr record de cazuri de infectare …