Știrea zilei

Cei șase deputați care au plecat din PDM au format grupul „Pro-Moldova”. Reacția deputaților | VIDEO Update

Pro Moldova este denumirea noului grup parlamentar din care, de acum încolo, vor face parte cei șase deputați care au părăsit ieri Partidul Democraților. Liderul acestuia va fi Andrian Candu. Anunțul a fost făcut oficial la ședința Parlamentului. Totodată, Candu anunță despre crearea propriului partid și spune că, fostul democrat Vlad Plahotniuc, nu va avea niciun rol în cadrul noii formațiuni politice.

Anunțul despre formarea grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”, a fost făcut în de către deputatul Sergiu Sîrbu.

SERGIU SÎRBU, secretar, grupul parlamentar „PRO MOLDOVA”: „Andrian Candu, Serghei Sîrbu, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici, Eleonora Graur, Grigore Repesciuc au decis constituirea grupului parlamentar „PRO Moldova”.”

Liderul fracţiunii PDM, Dumitru Diacov, le-a urat succes foştilor colegi de partid.

DUMITRU DIACOV, deputat PDM: „Le dăm undă verde să plutească pe valurile tulbure a politicii moldovenești.”

Ulterior, fostul democrat Andrian Candu a declarat că va crea propriul partid care va fi de de centru – dreapta și va continua să susțină parcursul european al țării. Totodată, după ce a recunoscut că l-a anunțat de Vlad Plahotniuc despre intenția de a părăsi Partidul Democraților, Candu spune că fostul lider PD nu se va implica în activitatea noii formațiuni.

ANDRIAN CANDU, liderul grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”: „Dumnealui categoric nu va avea niciun rol și nicio influență asupra acestei noi formaţiuni și acestei noi mișcări.”

Socialistul Vlad Batrîncea declară că, deocamdată, nu are ce spune despre noul grup parlamentar.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: „Pe noi ne interesează conținutul, nu doar denumirea.”

Deputatul Marina Tauber este de părere că cei șase deputați au refuzat să facă jocul socialiștilor și al liderului lor informal, Igor Dodon.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Cei șase deputați au demonstrat tutuor că ei nu sunt de acord să lucreze și să fie sub Dodon.”

Totodată, Marina Tauber și-a reafirmat poziția, declarând că șeful statului ar fi acaparat o serie de instituții guvernamentale pe care le controlează.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Statul este capturat de Igor Dodon. La ziua de astăzi putem să-l comparăm cu un Hitler moldovenesc și să spunem cu regret că țara trăiește cu mult mai rău de când acest personaj a ajuns la putere.”

Purtătorul de cuvânt al președintelui nu a răspuns apelurilor noastre pentru o reacție. Menționăm că, după ce a părăsit Partidul Democrat, Sergiu Sîrbu a fost exclus din Biroul Permanent al Parlamentului. După plecarea celor 6 deputați, fracțiunea PD a rămas cu 23 de mandate în Parlament.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”