Știrea zilei

Deputații ACUM consideră că înfrângerea lui Năstase este costul pentru alianța cu PSRM

Blocul pro-european achită costurile alianței cu PSRM. Este reacția deputatului Igor Munteanu la eşecul lui Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM în alegerile pentru Primăria Chişinău. Și mai mulți colegi din formațiunea condusă de Năstase și-au exprimat opiniile privind înfrângerea acestuia în fața socialistului Ion Ceban, arătânde-se responsabili de înfrângerea liderului lor. Majoritatea se declară surprinși de rezultatele din turul doi, dar își asumă eșecul.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, deputatul Igor Munteanu spune că blocul ACUM trebuie să analizeze lecțiile înfrângerii candidatului la Primăria Chișinăului, Andrei Năstase, inclusiv consecințele pentru continuarea coaliției guvernamentale cu PSRM.

IGOR MUNTEANU, deputat, blocul ACUM: ”Trebuie să înțelegem că, în aceste alegeri complicate a trebuit să plătim costurile alianței cu PSRM, a trebuit să ne confruntăm cu absența unui sprijin mediatic corespunzător pentru durata acestei campanii și, probabil, a trebuit să înțelegem că s-a schimbat un pic și contextul în care a avut loc această campanie.” , a declarat parlamentarul.

Iar deputatul fracțunii PAS din blocul ACUM, Dumitru Alaiba, consideră că important pentru colegii săi este să învățe această lecție. Totodată, acesta menționează că problema cea mare în înfrângerea lui Andrei Năstase este că la 63% din chişinăuieni nici până acum, probabil, nu le pasă, dar vina nu le apraține, pentru că responsabilitatea este a celor din blocul ACUM.

Și deputatul Inga Grigoriu de la blocul ACUM spune că își asumă rezultatele înregistrate de Andrei Năstase. ”M-am concentrat pe mai multe lucruri mărunte și nu mi-au ajuns forțe pentru bătălia finală. Au dreptate toți acei care invocă lipsa de comunicare. Am crezut că oamenii nu ne vor taxa atât de dur.” , a scris Grigoriu pe o rețea de socializare.

Parlamentarul Vladimir Bolea a declarat la un post privat de televiziune că scorul pe care l-a obținut Andrei Nastase în turul doi al alegerilor pentru fotoliul de primar al capitalei nu este cel așteptat de formațiune. În opinia sa, mesajul echipei care l-a susținut pe Năstase nu a coincis în totalitate cu așteptările alegătorilor. De aceeași părere este și deputatul Radu Marian, care consideră că în cadrul campaniei, trebuia de vorbit mai puțin despre geopolitică și mai mult despre soluțiile concrete pentru oraș.

”Chișinăul a transmis ieri două mesaje clare: – Trebuia să vorbim mai puțin despre (geo)politică și mai mult despre soluțiile concrete pentru oraș.”, a punctat acesta.

Amintim că socialistul Ion Ceban l-a învins categoric pe candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, devenind astfel primul primar al Chișinăului, ales din partea unui partid de stânga.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova. Chicu: Dacă continuăm să fim iresponsabili, vor muri mulți | VIDEO

Pandemia de coronavirus ia amploare, iar numărul celor infectați crește de la o zi la …