11 ianuarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Marina Tauber: Procuratura a confirmat că pe numele lui Alexei Greceanîi a fost deschis dosar penal | VIDEO

”Pe marginea cazului legat de Alexei Greceanîi și familia Greceanîi, este pornită demult o cauză penală.” Declarația îi aparține Marinei Tauber, vicepreședinte al Partidului ”ȘOR”, care a citat, în fața presei, răspunsul primit de la Procuratura Anticorupție, la o solicitare anterioară de-a ei.

Totodată, Tauber susține că presiunile la care este supus Partidul Politic „ȘOR” și exponenții acestuia sunt rezultatul răfuielii unor exponenți ai actualei coaliții de guvernare, acțiuni organizate de președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM, și Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului și președinta PSRM. Astfel, guvernarea urmărește să reducă la tăcere un partid de opoziție.

Potrivit declarațiilor vicepreședintelui Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber, anume Zinaida Greceanîi ar sta în spatele inițierii ridicării imunității parlamentare a Reghinei Apostolova și a Marinei Tauber, dar și reținerea ulterioară a acestora. Asta pentru că Tauber ceruse, anterior, Procuraturii Anticorupție să confirme sau să infirme implicarea familiei Greceanîi în jaful de la Banca de Economii.


MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Liderii socialiștilor și complicilor din cadrul guvernării nu își pot permite să ne lase să vorbim liber despre rolul familiei doamnei Greceanîi și a dânsei personal în jaful de multe milioane, care a fost comis de la Banca de Economii.”

Într-un briefing la Parlament, Marina Tauber a și prezentat presei răspunsul, la solicitarea pe care o făcuse anterior, răspuns pe care l-a primit de la Procuratura Anticorupție la 9 octombrie. În document se confirmă faptul că pe numele lui Alexei Greceanîi, soțul liderului PSRM, este deschis un dosar penal.


MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Pe 9 octombrie Procuratura Anticorupție a dat un răspuns în scris prin care a confirmat acest fapt și mi-a comunicat că pe marginea acestui caz legat de Alexei Greceanîi și familia Greceanâi, este pornită demult o cauză penală. Vă arăt tuturor dumneavoastră documentul acesta, din cauza căruia, și acesta este doar începutul, din cauza căruia eu am suferit. Atenție: faptul nerestituirii unui credit de către soțul actualului speaker al Parlamentului este confirmat și, în principiu, este demult cunoscut.”

Deputata Marina Tauber a mai declarat că îl va sesiza pe procurorul general interimar să demareze acțiuni pe numele Zinaidei Grecaenîi pentru coparticipare la luarea unui credit neperformant. Felul în care vor reacționa organele de drept, spune Tauber, va arăta cât de independente sunt ele față de guvernarea PSRM-ACUM.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Mă adresez procurorului general interimar. Eu cer să fie luate cât mai urgent toate măsurile și să fie pornite procedurile ce vor asigura investigarea acțiunilor soției lui Alexei Greceanîi, figurant al dosarului penal legat de nerestituirea creditului la BEM.”


Amintim că anterior, Zinaida Greceanîi a repins acuzațiile că familia sa ar fi implicată în devalizarea sistemului bancar, solicitând organelor de anchetă să investigheze cazul.

În urmă cu puțin timp, Procuratura Generală a venit cu o reacție la declarațiile Marinei Tauber. Instituția susține că pe numele cetățeanului Alexei Greceanîi nu există dosar penal pentru fraudă bancară.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu îi răspunde lui Reniță și îl acuză de „lipsă de respect față de oameni” | VIDEO

Fostul premier Maia Sandu l-a acuzat pe colegul său, Iurie Reniță, de „lipsă de respect …