Știrea zilei

Deputat PAS: Parlamentarii PDM au doar rolul de figuranți. Au ridicat mâna și atât | VIDEO

Rolul principal în destrămarea Partidului Democrat îi revine Partidului Socialiștilor. Declarația aparține deputatului PAS, Vladimir Bolea invitatul emisiunii „Moldova Zi de Zi” difuzat de postul nostru de televiziune, alături de deputații în Parlament Marina Tauber și Sergiu Sîrbu. Mai mult, Bolea spune că scopul final al socialiștilor este ca Partidul Democrat să dispară ca formațiune politică.

Deputatul PAS Vladimir Bolea este de părere că rolul principal în destrămarea Partidului Democrat îi revine socialiștilor, care își doresc ca, în final, această formațiune să dispară de pe arena politică. Potrivit lui, membrii fracțiunii PDM au doar rolul de figuranți sau statiști.

VLADIMIR BOLEA, deputat PAS: „Cred că unul dintre marii jucători în ceea ce privește destrămarea și distrugerea PDM, cu siguranță este PSRM, care, chiar dacă sunt extrem de bucuroși de a-i folosi. În același timp, sunt foarte interesați ca PDM să dispară, în general. Să fie destrămat, desființat sau să fie așa ceva anemic, care are doar rolul de statist: am votat, ridicăm mâna și doar atât.”

Implicarea PSRM în scindarea formațiunii a fost confirmată și de unul dintre democrații care, recent, au părăsit formațiunea.

SERGIU SÎRBU, deputat grupul „Pro Moldova”: „Noi ne transformăm într-o anexă a PSRM. PDM este pur și simplu umilit, zi de zi umilit în Parlament, în teritoriu, deoarece PSRM face absolut ce dorește.”

Declarațiile celor doi deputați contrazic informațiile apărute în presă, potrivit cărora în spatele rupturii din PDM ar sta Ilan Șor și că unii dintre cei care au părăsit formațiunea s-ar fi întâlnit cu acesta în Israel.

Prezentă în studiou, vicepreședintele fracțiunii „ȘOR”, deputatul Marina Tauber a negat imixtiunea liderului formațiunii în scindarea PDM.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Dintr-o parte, deja devine interesant că de toate lucrurile care se petrec în țara noastră este vinovat sau implicat Ilan Șor, noi deja suntem obișnuiți. Ce nu s-ar întâmpla în țara noastră, peste tot se vorbește de Ilan Șor.”

În cadrul emisiunii, secretarul grupului „Pro Moldova” a mai declarat că mai mulți deputați urmează să părăsească PDM-ul, iar din cauza șantajului la care sunt supuși pe interior, încă nu au luat o decizie.

SERGIU SÎRBU, deputat „Pro Moldova”: „Teoretic, mulți mai mulți ar dori să se elibereze de acest jug, de această umilință, dar cu regret, încă nu sunt gata să facă acest lucru, deoarece, recunosc, presiunile, amenințările și șantajul este enorm. Eu personal, am fost șantajat și mi s-a transmis la modul direct că voi fi nimicit și eu și familia mea și voi fi pus la închisoare.

– De către cine? Acum puteți da nume: actuala guvernare, președinte, Parlament?

– Mesajele au venit, evident din partea puterii.”

Am solicitat un comentariu prin telefon din partea deputaților socialiști, în situația în care aceștia refuză repetat invitația la emisiunea „Moldova Zi de Zi”, pentru a-și exprima public opinia.

Socialistul Grigore Novac a negat acuzațiile care li se aduc.

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM:  „Noi avem electorat diferit, noi avem membri cu viziuni diferite. Ei nouă nu ne încurcă. Poate mai degrabă cei de la PAS sunt geloși cumva sau luptă pentru același electorat.”

În urma scindării din Partidul Democrat, fracțiunea PDM din Parlament a rămas cu 23 de deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Decizie de ultimă oră la CC: Președintele țării poate fi suspendat și demis, dacă nu acceptă candidatura majorității parlamentare la funcția de prim-ministru

Președintele țării poate fi demis sau suspendat, dacă nu acceptă candidatura majorității parlamentare la funcția …