Știrea zilei

Deputat ACUM: Principalul risc pe care îl vedem este ca instituțiile să fie recapturate de alt uzurpator | VIDEO

Mesajul lui Vlad Batrâncea a stârnit un val de reacții dure din partea celor din Blocul ACUM. Deputatul Dumitru Alaiba spune că, principalul risc este cA schemele și instituțiile să fie ”re-capturate” de următorul uzurpator. A încercat să calmeze spiritele președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Aceasta s-a adresat către colegii săi confuzi pe care i-a îndemnat să nu se lanseze în declarații goale, dar să-și vadă de treabă pentru a scoate țara din gunoi.

DUMITRU ALAIBA, deputat Blocul ACUM:

”Dictatorul a căzut!” Așa, două luni în urmă, își începea discursul prremierul Maia Sandu. Țin minte fiorii care mă treceau în acele momente. Am comis greșeli în aceste două luni? Desigur. Și eu am o listă imensă de greșeli pe care le-am comis. (…) Acum, principalul risc pe care îl vedem cu toții este ca schemele și instituțiile să fie ”re-capturate” de următorul uzurpator.”, scrie pe pagina sa de facebook deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba. Legislatorii s-au dezlănțuit după ce socialistul Vlad Batrâncea i-a acuzat că unii deputați și miniștri din Blocul ACUM lansează mesaje denigratoare în adresa socialiștilor și a lui Igor Dodon. La câteva ore de la ping-pongul de reacții acide, liderul PAS, Maia Sandu a încercat să calmeze spiritele adresându-se atât către colegii săi de partid cât și către colegii de alinață.

MAIA SANDU, președinte PAS:

„Pe cei confuzi din blocul ACUM îi rog să nu încurce libertatea de exprimare cu vorba goală. Aveți de ales – fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să inflamați societatea cu nevoile propriului ego. (…) Am venit să scoatem gunoiul din țară, iar gunoiul miroase urât. (…) Să ne alocăm mai puțin timp pentru declarații înfierbântate și mai mult pentru lucru.”, a scris Sandu pe pagina sa oficială de pe internet.

De asemenea, ea s-a adresat și către socialiști declarând că aceste divergențe nu pot fi piedici în calea scopului care ne-a determinat sa avem o înțelegere între ACUM și PSRM. Dacă vrem să resetăm procesele democratice, să creăm instituții independente, atunci haideți să nu din țară, iar gunoiul miroase urât. (…) Să ne alocăm mai puțin timp pentru declarații înfierbântate și mai mult pentru lucru.”, a scris Sandu pe pagina sa oficială de pe internet. De asemenea, ea s-a adresat și către socialiști declarând că aceste divergențe nu pot fi piedici în calea scopului care ne-a determinat sa avem o înțelegere între ACUM și PSRM.

Dacă vrem să resetăm procesele democratice, să creăm instituții independente, atunci haideți să nu căutăm pretexte pentru a complica o situație dificilă, a mai menționat Maia Sandu. Ce ține de acordul politic de lungă durată, propus de către Vlad Batrâncea, unii deputați din Blocul ACUM au declarat că îl vor semna, în timp ce alții sunt categoric împotrivă. Amintim că socialiștii și blocul ACUM au semnat un acord temporar de coaliție pentru a da jos de la putere Guvernul democraților. PD s-a retras de la conducere, la o săptămână de la preluarea puterii de către alianța PSRM-ACUM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tauber către Dodon: Fiți sincer cu propria persoană și recunoașteți că calea dumneavoastră este un exemplu clasic de trădare și corupție politică. Dați-vă demisia | VIDEO

Partidul Politic ”ȘOR” cere demisia președintelui Igor Dodon și pledează pentru organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. …