Știrea zilei

Depunere de flori pe fond de proteste: Dodon, Chicu și Greceanîi, huiduiți în fața memorialului „Eternitatea” | VIDEO

Protest matinal în fața Complexului Memorial „Eternitate”, unde președintele Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au depus flori în memoria eroilor căzuți în lupta pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, din 1992. Membrii Mișcării „UNIREA”, în frunte cu Dorin Chirtoacă, unul dintre candidații la parlamentarele din martie, au manifestat și au acuzat conducerea țării că a depus flori „pe ascuns”.

Chirtoacă a amintit că, în anii precedenți, acțiunile de comemorare începeau la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care avea loc un marș până la memorialul „Eternitatea”, unde veneau mii de oameni.

DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcția de deputat, circumscripția 38, din Hîncești: „Aici se depuneau flori, se ținea un minut de reculegere, dar acum pe ascuns, ca să nu-l vadă nimeni.”

Manifestanților nu li s-a permis să se apropie prea mult de șeful statului, accesul fiindu-le blocat de poliție. Și circulația în perimetrul Memorialului, a fost blocată. La scurt timp, șeful statului, Igor Dodon, și prim-ministrul, Ion Chicu, au comentat protestul organizat de membrii Mișcării „UNIREA”.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „S-a protestat, remarc, din păcate, conflictul armat de pe Nistru ne-a lăsat scindați. Nu suntem uniți. Cred că această zi de comemorare a eroilor nu poate fi folosită în scopuri politice.”

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „Sarcina noastră este să găsim soluții, inclusiv politice, pentru a rezolva această tragedie. Consider că trebuie să găsim un consens național.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pe fundalul huiduielilor, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului | VIDEO

Cu huiduieli și replici scandaloase, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru legile ce …