Știrea zilei

Deplasările deputaților sărăcesc bugetul de stat! Lideri la capitolul cheltuieli sunt socialiștii | VIDEO Update

Peste un milion de lei! Atât au cheltuit anul trecut deputații pentru deplasările de serviciu peste hotarele țării. Potrivit unui raport publicat pe site-ul Parlamentului, lideri la capitolul cheltuieli sunt socialiștii, iar la polul opus se află aleșii poporului din fracțiunea Partidului ”ȘOR”, care n-au cheltuit niciun leu.

Anul trecut, deputații Partidului Socialiștilor au fost campioni la capitolul cheltuieli pentru deplasările de serviciu. Cei 34 de parlamentari socialiști au efectuat 43 de deplasări, pentru care s-au cheltuit peste 370 de mii de lei.

Pe locul secund, cu 24 de deplasări sunt deputații PAS, pentru vizitele cărora a costat bugetul de stat aproape 250 de mii de lei. Urmează fracțiunea Partidului Democrat, cu 21 de vizite peste hotare, care au costat puțin peste 210 mii de lei.

Cei din PPDA au participat la 22 de deplasări pentru care s-au cheltuit peste 200 de mii de lei, iar deputații din Partidul „ŞOR” au avut, în total, patru deplasări, pentru care nu s-a cheltuit niciun leu din bugetul public.

Cei trei deputați neafiliați și independenți nu au mers în vizite de serviciu peste hotarele țării.

Totodată, preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a participat în opt deplasări, pentru care au fost alocate peste 113 mii de lei.

Și de la începutul acestui an, din buget au fost alocate peste 172 de mii de lei pentru deplasările în străinătate ale aleșilor poporului. Și de această dată lideri la cheltuieli sunt socialiști. Pentru cele cinci deplasări, efectuate în primele două luni ale anului, s-au cheltuit aproape 77 de mii de lei.

Deputații PAS și cei din PPDA au mers într-o singură vizită de serviciu în afara țării, care a costat 37, și respectiv 34, mii de lei. Democrații au fost prezenți în patru delegații în străinătate, pentru care s-au cheltuit aproape 24 de mii de lei.

Deputații Partidului „ȘOR”, precum și cei neafiliați sau independenți, nu au mers în nicio deplasare.

De cealaltă parte, cetățenii spun că deși sunt cheltuite milioane de lei pentru deplasările peste hotare ale deputaților, oamenii de rând nu văd rezultatele.

Zero rezultate! Se plimbă pe banii noștri și atât!

Ei nu se ocupă de treburile statului, așa cum ar trebui să o facă. Nici președintele, nici deputații, nici gașca de hoți din Guvern.

Am muncit 40 de ani și primesc o pensie de 1.200 de lei. Cum să trăiesc? Achit serviciile comunale și abia de-mi mai ajunge pentru mâncare. Ei se plimbă încolo-încoace, dar fără niciun folos.

Trebuie verificat cu cine se întâlnesc și ce acorduri încheie în timpul deplasărilor. Și lor vor să le se majoreze salariile! E ridicol. Ei să aibă salarii de peste zece mii de lei, iar oamenii simpli – de zece ori mai mic. Cum să trăim cu acești bani? Noi nu trăim, ci supraviețuim.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Parlamentul, „paralizat” și astăzi. Opoziția: Guvernul, sub unele intenții „nobile” și „bune” vrea să ascundă scheme de afaceri | VIDEO

Parlamentul a fost „paralizat” și astăzi. La fel ca ieri, deputații din opoziție au boicotat …