Știrea zilei

Denis Ulanov: Unii membri ai CEC s-au transformat peste noapte în procurori și inventează noi acuzații | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” anunță noi presiuni asupra lui Vitalie Balinschi, candidatului formațiunii pentru funcția de deputat în circumscripția 38 din Hîncești. Reprezentanții partidului susțin că guvernarea socialistă încearcă să-l excludă cu orice preț pe Balinschi din cursa electorală, utilizând Comisia Electorală Centrală în acest sens.

Deputatul Partidului ”ȘOR”, Denis Ulanov, susține că membrii CEC tergiversează intenționat examinarea unui demers depus încă acum 3 săptămâni de către liberali în care aceștia reclamă pretinse încălcări care ar fi fost comise de către formațiune în campania electorală pentru alegerile din 15 martie.

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic ”ȘOR”: Unii membri ai CEC s-au transformat peste noapte în procurori și în loc să examineze un demers nemotivat, depus de un partid politic împotriva Partidului Politic ”ȘOR”. Ei tergiversează intenționat adoptarea unei hotărâri și inventează noi acuzații.

Totodată, reprezentantul Partidului ȘOR la CEC, Vadim Banari spune că acest lucru s-ar face pentru ca formațiunea să nu reușească să conteste decizia CEC.

VADIM BANARI, reprezentantul Partidului Politic ”ȘOR” la CEC: Este evident că se tergiversează intenționat examinarea acestui caz cu un singur scop – de a adopta o hotărâre, prin care să fie exclus concurentul electoral Vatalie Balinschi și expediată în instanța de judecată, ca aceasta să ia pur formal o hotărâre, noi să nu avem termen să o contestăm și, respectiv, să fie înlăturat un concurent cu șanse reale la această funcție electivă.

Reprezentanții Partidului ”ȘOR” califică acțiunile drept o răfuială politică a lui Igor Dodon prin intermediul membrilor CEC și susțin că tentativele de eliminare a lui Balinschi din cursa electorală sunt regizate de PSRM . Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a refuzat să comenteze acuzațiile.

MAXIM LEBEDINSCHI, secretar CEC: Eu n-am să dau calificări la declarațiile politice a unui concurent electoral. Imediat cum dreptul la apărare a concurentului electoral va fi respectat, vom continua examinarea sesizării respective.

Contactată de noi, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, a refuzat să comenteze declarațiile. La 3 februarie, PL s-a plâns la CEC că Partidul Șor ar fi transportat organizat oameni la Orheiland, ceea ce ar fi contrar legii.

De cealaltă parte, partidul ȘOR susține că demersul nu este argumentat, iar evenimentul la care se face referire era, de fapt, o conferință teritorială a Partidului ”ȘOR”, la ea participând doar membri de partid. Formațiunea susține că va anunța misiunile diplomatice despre derapajele antidemocratice ale guvernării.

Cu o reacție la acuzațiile Partidului Politic ”ȘOR” privind abuzurile și încercările socialiștilor de a-l exclude din cursa electorală pe candidatul formațiunii, Vitalie Balinschi, a venit deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea.

BOGDAN ȚÎRDEA, deputat PSRM: Fac declarații pentru a se victimiza și a acumula capital politic la eventualele alegeri parlamentare, care s-ar putea prefigura, sau la alegerile prezidențiale. Nu este scopul lor să câștige în Hîncești, că nu au cum.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …