Știrea zilei

Denis Ulanov: În calitate de avocat am văzut multe credite neperformante | VIDEO

Noua conducere nu vrea să audă adevărul despre frauda bancară. Mai mult, aceștia nici nu sunt interesați să iasă la iveală alte informații despre furtul miliardului.

Declarațiile au fost făcute de către deputatul Partidului ”ȘOR”, Denis Ulanov în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, există multe dovezi că devalizarea Băncii de Economii a început încă din anii 90, dar nu există voință politica ca acest lucru să fie cercetat.

„Voi credeți într-adevăr că banca au fost fraudată timp de doi ani, sau în două zile, sau pe calea acordării creditelor, în noiembrie 2014? Oare sunt oameni care gândesc astfel? În timpul activității mele la Banca de Economii în calitate de avocat din 2012, vă atrag atenția, am văzut diferite acte legate de credite neperformante, legate de capitalul normativ al băncii. Despre modul în care acest capital normativ a început să se epuizeze încă din anii 95. Toatele activele din conturile bancare, creditele neperformante care nu încap în trei cutii format A4. Acestea sunt milioane, zeci sau chiar sute de milioane. Nimeni nu vorbește despre asta. De ce nimeni nu-și amintește cum Banca de Economii a cumpărat Invest privat Bank în credit. Când statul conducând banca, a luat decizia de a cumpăra în credit Invest Privat Bank și să-și asume datoriile. De ce despre asta nimeni nu vorbește și nu-și amintește, de ce despre asta nu pomenește Kroll? Cum sa răsfrânt asta asupra lichidării Băncii de Economii, nimeni nu răspunde?”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul, alți 195 de oameni au fost testați pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă zece persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, în ultimele 24 de ore. Victimele …