Știrea zilei

Denis Ulanov: Eroii zilelor noastre sunt medicii, nu Dodon

Acțiunile din ultimul timp ale autorităților confirmă faptul că Starea de Urgență pe un termen excepțional de mare – 60 de zile – a fost instituită la insistența guvernări pentru a asigura concentrarea întregii puterii și a instituțiilor statului în mâinile președintelui Igor Dodon, consideră Denis Ulanov, deputat din partea Partidului „ȘOR”. Deputatul acuză guvernarea de faptul că nu aplică măsuri suficiente pentru diminuarea consecințelor crizei și subliniază că sistemul de sănătate trebuie să fie susținut masiv de către stat, transmite partidulsor.md.

Parlamentarul a menționat la emisiunea „Moldova zi de zi” de la Televiziunea Centrală că autoritățile nu întreprind nimic pentru ca falimentul economiei să fie evitat.

„Ceea ce se întâmplă în prezent în Republica Moldova, când Parlamentul nu se poate convoca, iar, practic, toate instituțiile și puterea în stat sunt concentrate în mâinile unui singur om reprezintă uzurparea puterii în stat”, a declarat Denis Ulanov. El a amintit că guvernarea a insistat ca Starea de Urgență să fie stabilită pentru 60 de zile, o perioadă prea îndelungată, care nu a fost luată în nicio țară europeană.

„Activitatea Parlamentului este blocată, deciziile sunt luate într-un cerc restrâns, nimeni nu știe nimic. S-a făcut special ca toată puterea să fie concentrată în mâinile lui Dodon. Starea de Urgență a fost adoptată pentru un termen atât de mare, cum nu a fost anunțată în nicio altă țară, încât provoacă panică, afectează sistemul economic și poate duce la paralizarea acestuia”, a declarat Denis Ulanov.

El a arătat că, în timp ce criza economică și socială se acutizează, guvernarea nu face nimic pentru stoparea acesteia.

„Nu vedem nicio acțiune reală pentru economia țării, așa cum vedem în alte state, inclusiv în cele care au fost atacate de coronavirus mai târziu. Țara are destui experți care știu ce trebuie de întreprins, noi vedem însă doar niște decizii pe termen scurt, fără strategii sau acțiuni pe termen lung. Cel puțin businessul mic și mijlociu au nevoie de susținere prin măsuri energice, care nu sunt luate”, a spus Ulanov.

În acest context, deputatul a menționat că fracțiunea Partidului „ȘOR” este gata să susțină orice acțiune socială și economică menită să contribuie la depășirea crizei economice și sociale. Ulanov a subliniat că se referă, în primul rând, la necesitatea majorări salariilor cadrelor medicale.

„Eroii zilelor noastre sunt medicii, nu președintele țării”, a concluzionat Denis Ulanov.

  •  
  • 1
  • 40
  •  

Citește și

Dodon o ia iar înaintea Comisiei Situații Excepționale. Anunță când se deschid frizeriile

Frizeriile din R. Moldova își vor relua activitatea începând cu ziua de mâine, 16 mai, …