Știrea zilei

Demisiile se țin lanț la Spitalul Clinic Republican | VIDEO

Demisiile se țin lanț la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală. După ce directorul instituției medicale Anatol Ciubotaru a fost eliberat din funcție în plină pandemie de coronavirus, doi vicedirectori au depus cereri de demisie. Despre asta a anunțat fostul director în cadrul emisiunii televizate. Potrivit lui, este vorba de vicedirectorul medical Ion Balica și vicedirectorul pe management în sănătate Nina Munteanu. Contactat de postul nostru de televiziune, Ion Balica a refuzat să ne ofere un comentariu, iar Nina Munteanu nu a răspuns la telefon. Totodată, reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au spus însă că nu dispun de astfel de informații.

Fostul director al Spitalului Clinic Republican Anatol Ciubotaru a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că cei doi adjuncți ai instituției, Ion Balica și Nina Munteanu, și-ar fi dat demisia în semn de protest.

ANATOL CIUBOTARU, fost director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”: „Am adunat personalul și le-am spus că trebuie să fie mai uniți în această luptă și să lase mofturile, dar au fost tendințe să plece. Doi adjuncți au depus cerere de demisie în semn de protest, dar nu vreau să prefac chestia asta în ceva politic. Eu le-am spus tuturor că sunt în spital și pot să mă implic, dacă va fi nevoie”

Presa de la Chișinău mai scrie că fostul director al Spitalului Clinic Republican a contestat în instanța decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, deoarece ar fi fost demis din motive neîntemeiate. Acum două zile, Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de director al Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, iar premierul, Ion Chicu, nu a precizat care ar fi motivul. S-a întâmplat la scurt timpu după ce Ciubotaru a decis ca patru medici din instituția medicală pe care o conducea să fie testați împotriva coronavirusului la o clinică privată. Acesta nu s-a consultat însă cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ulterior, Ciubotaru a explicat pentru un portal de știri că a venit cu inițiativa de a testa tot personalul medical, după ce patru medici erau suspecţi de infectare cu noul coronavirus, iar altul avea nasul curgător. Ulterior, rezultatele au ieșit pozitive în cazul celor patru doctori.

În prezent, interimatul funcției de director al Spitalului Clinic Republican este asigurat de Andrei Uncuţa, care a ocupat până acum fotoliul de vicedirector medical al Institutului de Urgență.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dintre 1.832 de persoane testate sâmbătă, 227 au fost confirmate pozitiv cu COVID-19

Testele de laborator au confirmat la 4 iulie alte 227 de îmbolnăviri cu noul Coronavirus. …